Garázdaság és súlyos testi sértés

2022.02.22. 08:52

Sikálóval verte meg áldozatát

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt egy 21 éves férfi ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt.

Shutterstock/Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Az elkövető 2020. május elején, Rudabányán, közterületen rátámadt egy ittas állapotú férfira, többször megütötte, majd amikor a férfi elmenekült, de visszatért kezében egy sikálóval, azt elvette tőle és azzal is bántalmazta.

 

A vádirat szerint a vádlott 2020. május elején, az esti órákban, Rudabányán összetalálkozott a kocsmából hazainduló, erősen ittas férfival. Szóváltásba keveredtek, de tettlegesség nem történt, mindketten más irányba mentek.

 

Később egy művelődési ház parkolójában a vádlott újból meglátta az ittas férfit, odament hozzá és fejen ütötte. A férfi hátrált, de újabb ütést kapott. Hadonászó mozdulatokkal próbálta távol tartani a támadót, aki a derekát átfogva a földre vitte, és tovább bántalmazta. A bántalmazásnak az vetett végett, hogy járókelők szétválasztották őket, és a férfit visszatartották, amíg a sértett elmenekült.

 

Fél óra elteltével a sértett egy - több mint 70 cm hosszú - sikálóval érkezett vissza. Ezt látva a vádlott felé indult, és egy fiatalkorú fiútól átvett favesszővel támadt a sértettre. Majd a sikáló is hozzá került, és a már menekülő sértettet azzal bántalmazta úgy, hogy üldözés közben a sértettel együtt ő is elesett, de még tarkón ütötte a férfit. A földön lévő sértettet megrúgta, akit a fiú favesszővel ütött meg. A férfi a sikálóval újból ütni akart, de a sértett futásnak eredt, végül leült egy járdaszegélyre, ahol már nem bántalmazták, csak fenyegetőztek.

 

A sikáló az élet kioltására alkalmas eszköznek minősül.

 

A bántalmazás következtében a sértett a fejbőrén 8 napon belül gyógyuló repesztett sérülést szenvedett el, de az elkövetés eszköze és a bántalmazás módja alkalmas lehetett volna súlyosabb sérülés okozására is.

 

Az ügyészség a büntetett előéletű férfival szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott. A fiatalkorú tekintetében az eljárást egy évi időtartamra felfüggesztette, és elrendelte pártfogó felügyeletét - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában