Tárgyalás

2022.01.12. 13:07

Ítéletet hozott a bíróság a tiszakarádi utcai verekedés ügyében

A Sátoraljaújhelyi Járásbíróság ítéletet hozott annak a két vádlottnak az ügyében, akik 2020 augusztusában Tiszakarádon egy utcai verekedés során ököllel, illetve vasvillával bántalmazták a sértetteket.

Fotó: Shutterstock

A bíróság által megállapított tényállás szerint a két vádlott 2020. augusztus 18-án délután Tiszakarádon egy bolt előtti területen tartózkodott, ahol alkoholt fogyasztottak és az ott lévő nagyobb társaság tagjaival kötekedni kezdtek. Az egyik férfi felszólította őket, hogy menjenek haza, de az I. rendű vádlott ingerült lett és többször ököllel arcon ütötte. Ekkor a társaságból egy másik személy kelt a sértett védelmére, akit a II. rendű vádlott hátulról úgy fejen ütött, hogy a földre esett - tájékoztatott honlapján a Miskolci Törvényszék. 

 

Az I. rendű vádlott egy közeli ingatlan udvaráról – az egyik sértett édesanyjának kezéből kivéve – egy vasvillát vett magához és az utcára visszatérve a földön fekvő férfit fejen ütötte, végül társával együtt távozott a helyszínről. A sértettek 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek, de egyikük vonatkozásában a bántalmazás az alkalmazott eszközre és a támadott testtájra figyelemmel súlyosabb sérülés okozására is alkalmas volt.

 

A bíróság az I. rendű vádlottat súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt 1 év 11 hónap szabadságvesztésre és 2 év közügyektől eltiltásra, míg a II. rendű vádlottat garázdaság vétsége miatt 160 óra közérdekű munka büntetésre ítélte. Mindkettőjük esetében súlyosító körülményként értékelte a hasonló bűncselekmények elszaporodottságát, valamint az önhibából eredő ittas állapotot.

 

Az ítélet a II. rendű vádlott vonatkozásában jogerős. Az I. rendű vádlott és védője enyhítés iránt fellebbezett, az ügyész pedig 3 munkanapot fenntartott a jogorvoslati nyilatkozat megtételére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában