Közlekedés

2021.12.14. 10:48

Halálos baleset Tiszatarján és Mezőcsát között

Megcsúszott, a fának ütközött és meghalt egy autós Tiszatarján közelében kedden délelőtt. Nem volt bekötve.

Fotó: Tóth Balázs

Fának ütközött egy gépkocsi a Tiszatarjánt és Mezőcsátot összekötő út 6-os kilométerszelvényénél, derül ki a Katasztrófavédelem közleményéből. A járműben csak a vezetője utazott, akit a mezőcsáti hivatásos tűzoltók a mentőkkel együttműködve kiemeltek. Az egység a kocsi áramtalanítását is elvégezte.

Halálos baleset Tiszatarján és Mezőcsát között
Forrás: Tóth Balázs

 

A  Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatásából kiderül az is, hogy egy 53 éves férfi közlekedett személygépkocsijával 2021. december 14-én 8 óra 30 perc körül a 3313-as számú úton Hejőkürt irányából Mezőcsát irányába, amikor a tiszatarjáni útelágazásnál az úttestről lesodródott és egy fának ütközött.

 

 

A baleset következtében a járművet vezető férfi a helyszínen elhunyt.

 

Az Észak-Magyarország újságírójának információi szerint a személyautó a kereszteződés környékén áttért kissé a bal oldali sávba, majd amikor a sofőr visszakormányozta autóját, megcsúszott és az út szélén egy fának ütközött.

 

A rendőrség tájékoztatása szerint az 53 éves férfi valószínűleg nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg sebességét és megcsúszott. A sofőr a helyszínen elhunyt, a mentők próbálták, de nem tudták újraéleszteni. Az autó vezetője nem volt bekötve, mindössze egy öv nélküli csatot dugott a biztonsági öv helyére, így amikor a fának ütközött, lefejelte a szélvédőt.

Halálos baleset Tiszatarján és Mezőcsát között
Forrás: Tóth Balázs

 

A rendőrség felhívta a közlekedők figyelmét, hogy veszélyes bekötött biztonsági öv nélkül autózni, mert egy baleset, ahogyan most is, halálos kimenetellel zárulhat. Akár a légzsák is okozhat ugyanis súlyos sérülést, ha a vezető, vagy az utas nem használ biztonsági övet.

 

Figyelmeztettek továbbá arra is, hogy a hideg, párás időjárás miatt az utak csúsznak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában