bíróság

2021.11.30. 14:31

Szexuális erőszak Miskolcon: letartóztatásban a feltételezett elkövető

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akivel szemben szexuális erőszak kísérletének gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2021. november 9-én délután 5 óra tájban a miskolci Tampere lépcsősornál sétáló nő nyakát hátulról erősen megragadta, majd az arccal lefelé földre kerülő sértettet tarkón ütötte és felé szexuális tartamú fenyegetéseket intézett. A férfi a nő testére feküdt és igyekezett fenyegetéseit beváltani, miközben végig kontroll alatt tartotta, emiatt a sértett a szorításból nem tudott szabadulni, azonban kiabálására, sikoltozására és ellenállására a gyanúsított felhagyott cselekményével és elszaladt a helyszínről. A nő 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A gyanúsított cselekménye alkalmas lehet szexuális erőszak bűntette kísérletének megállapítására, amely akár 8 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető – közölte honlapján a Miskolci Törvényszék.

A bíróság álláspontja szerint megalapozottan feltehető, hogy a kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmény miatt indult büntetőeljárásban a kiszabható szankció mértékére és az eddig feltárt személyi körülményekre is tekintettel a terhelt megszökne, elrejtőzne. A gyanúsított esetében a bűnismétlés veszélye is reális. Mindezekre figyelemmel a bíróság 2021. december 30. napjáig elrendelte a letartóztatását.

A végzéssel szemben a terhelt és védője fellebbezést jelentett be, így az nem végleges.

https://boon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/szexualis-eroszak-debrecenben-fogtak-el-a-rendorok-a-miskolci-tamadot-6040850/

https://boon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/70-eves-asszonyt-akart-megeroszakolni-6040583/

https://boon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/meg-akart-eroszakolni-egy-not-elfogtak-a-rendorok-6034334/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában