terrorcselekmény

2021.11.23. 18:00

A rendőrökkel lövette volna le magát

Tíz év fegyházat kért az ügyész az öngyilkos-jelölt férfira, akit terrorcselekménnyel vádolnak.

Előkészítő ülést tartott a Miskolci Törvényszék annak a férfinak az ügyében, akit állami szerv kényszerítése céljából személy elleni erőszakos bűncselekmény elkövetésével megvalósított terrorcselekmény bűntettével vádol az ügyészség.

Az ismertetett vádirat szerin. B. J. az élettársával Miskolcon, a Lyukóvölgyben lakott. A férfi a 2020. augusztus 21-i éjjelen egy szórakozóhelyen járt, majd hazament. Másnap reggel depressziós állapotban volt, terápiás mennyiségű frontint vett be. Délelőtt 9 óra körül közölte élettársával, hogy öngyilkos lesz, felvágja az ereit. Megvágta bal csuklóját, alkarját, abba egy K betűt is belekarcolt. A nő próbálta lebeszélni az öngyilkosságról, hívta a 112-t, ahol közölték vele, hogy először a rendőrök érkeznek majd meg, utána a mentők. A nő ezt elmondta a férfinak is, aki ezért elhatározta, lelöveti magát a rendőrökkel. Azt játssza, hogy kést tart majd a nő nyakához, kényszerítve a rendőröket, hogy őt lőjék le. Elmondása szerint az öngyilkosságot vallási okból ellenezte.

A nő továbbra is próbálta lebeszélni az ötletről és ellátta sebeit. 9 óra 55-kor érkeztek ki a helyszínre a rendőrök, s az élettárs mondta nekik, párjának van fegyvere. A férfi elővette az egyébként töltetlen és működésképtelen gázriasztó fegyverét és odadobta a rendőröknek. Ezt követően a nyugodtan, kiegyensúlyozottan viselkedő vádlott váratlanul megragadta a lány haját, az út közepére húzta, letérdepeltette, a 15-20 centiméter pengehosszúságú konyhakést a nyakához tartotta. Azt mondta a rendőröknek, lőjék le, vagy ő öli meg párját. A járőrök többször eredménytelenül felszólították, hagyja abba ezt. Végül elterelték a figyelmét, majd gázspray, s bilincs segítségével elfogták. A férfi ténybeli beismerő vallomást tett.

Az ügyész idézte a szakértői véleményeket, amelyek alapján a vádlottnak nem szenved elmebetegségben, tudatzavarban, ami korlátozta volna a következmények felismerésben. Személyiségzavaros, de nem kórosan. Az indítvány szerint, amennyiben beismeri bűnösségét, 10 év fegyházbüntetést javasolt az ügyészség. A vádlott a bíróságnak azt mondta, csak részben ismeri be a cselekményt, a tényállás nem bizonyítja azt, amit a rendőrök mondanak. Nem mondott le tárgyaláshoz való jogáról sem, így a büntetőper tárgyalásokkal folytatódik.

https://boon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/ugy-akart-ongyilkos-lenni-hogy-leloveti-magat-a-rendorokkel-5924198/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában