lopás

2021.10.27. 12:10

Vécére kéredzkedett be, majd meglopta áldozatát

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság járőrei előállították azt a körömi nőt, aki egy lakásba vécére kéredzkedett be, majd meglopta áldozatát.

Lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság egy 46 éves körömi nővel szemben. Egy férfi 2021. október 26-án 14 óra 30 perckor tett bejelentést a rendőrségre, hogy általa egy látásból ismert nőt beengedett Tiszaújvárosban a Szent István úton található lakásába vécére. Amíg a tulajdonos szívességből használt ruhaneműket készített össze az asszonynak, addig a nő eltulajdonította a mobiltelefonját – írja a police.hu.

A rendőrök azonnal megkezdték az adatgyűjtést, aminek köszönhetően Körömben az épp Tiszaújvárosból beérkező távolsági buszról leszálló elkövetőt elfogták és előállították a rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki. A nő ruházatából az eltulajdonított – már kikapcsolt állapotú – telefon is előkerült, amelyet a nyomozók lefoglaltak, és később átadták a jogos tulajdonosának.

Az intézkedés során a rendőrök azt is megállapították, hogy a Miskolci Rendőrkapitányság egy szabálysértési ügyben az asszony körözését is elrendelte, így őt a kihallgatása után büntetés-végrehajtási intézetbe vitték.


A trükkös lopások megelőzése érdekében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a figyelmet:

 • Ne engedjenek be idegeneket a házukba, lakásukba, udvarra, bármilyen hivatalos ügyre hivatkoznak is, vagy bármilyen jó üzletet kínálnak, esetleg segítséget kérnek (például ha vécére szeretnének elmenni, vagy rosszullét miatt kérnek egy pohár vizet)!
 • Ha nem biztosak abban, hogy az, aki hivatalos embernek mondja magát, valóban az, az igazolványa alapján nem tudják eldönteni, ki ő, kérjenek segítséget (kérjék meg a szomszédot, hogy jöjjön át, vagy telefonon ellenőrizzék le a személyt, hívják a rendőrséget vagy a helyi önkormányzatot)
 • Ha mégis beengednek valakit, lehetőleg úgy tegyék, hogy ne egyedül tartózkodjanak otthon, hanem hívják át a szomszédot, vagy legyen ott valaki, akiben megbíznak, és ne engedjék az idegeneket szabadon mozogni a lakásban!
 • Minden gyanús körülmény esetén értesítsék a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon!

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Rovatunkból ajánljuk

  További hírek a témában