Pénzbírság

2021.10.06. 18:30

Márkásnak hazudott szájmaszkokat árult

Egy nagyáruház üzletsorán árulta a maszkokat, itt bukott le.

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 48 éves férfi ellen iparjogvédelmi jogok megsértésének vétsége miatt. A férfi cége hamisított, divatvilágmárkák mintázatával és feliratával ellátott textil szájmaszkot árult.

A vádirat szerint a vádlott egy gazdasági társaság vezető tisztségviselőjeként 2020. évben ismeretlen körülmények között megszerzett összesen 73 darab különböző divatvilágmárkák mintázatával és feliratával ellátott textil szájmaszkot. A Covid-járvány elleni védekezést kihasználva a szájmaszkokat Miskolcon, egy nagyáruház üzletsorán a cége által üzemeltetett pulton kihelyezve akarta eladni.

2020. október hónap elején az áruházban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal járőrei ellenőrzést tartottak, melynek során megállapították, hogy a jellegzetes mintázatok és a szájmaszkokon feltüntetett megjelölések a divatmárkák védjegyeivel összetéveszthetőségig hasonlóak voltak, azok használatára viszont a védjegyjogosultak nem adtak engedélyt. A teljes árukészletet a helyszínen lefoglalták.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével – pénzbüntetést indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában