Tanévkezdés

2021.09.01. 18:05

„Nemes tett a haza szolgálatába állni”

Négyszáz fővel kezdi meg a 2021/2022-es tanévet a Miskolci Rendvédelmi Technikum.

Fotó: Ádám János

A szeptember 1-jei ünnepélyes tanévnyitóján a rendőr diákokon kívül a rendőrjárőr képzésben résztvevők is megjelentek és szerkesztőségünk tagjai szintén meghívást kaptak az eseményre. Az intézmény udvarán a tanulók soraikban állva, a tőlük megszokott fegyelmezettségről tettek tanúbizonyságot, még a csöpörgő eső ellenére is.

Biztos megélhetést jelent

„Tudniuk kell, hogy azon a felvételi ellenőrzési rendszeren, amin átmentek, a jelentkezők közel fele kiesik. Szeretném megerősíteni, hogy jól döntöttek, mert az igazság, a jog és a tisztesség oldalára álltak és ennek szolgálatát vállalják a felkészítésük után” – mondta az elsősöknek beszédében dr. Bak Sándor rendőr ezredes, a Rendőrség Oktatási és Kiképző Központ igazgatója, az ünnepség elöljárója.

„A nálunk tapasztalható új rend, amihez talán nem egyszerű hozzászokni, azt a célt szolgálja, hogy megfelelő kiképzést kapjanak későbbi munkájukhoz. Nagyon fontosnak tartjuk a kommunikációt, mert az arányos intézkedések ezzel kezdődnek. A kommunikáció a kényszerítés megelőző eszköze tud lenni. A haza szolgálatában tehát mindig nemes dolog állni és hosszútávon kifizetődő is. Azonban sem a rendőrök, sem a katonák nem fognak meggazdagodni a munkájukból, de tisztességes életet, előrejutást, foglalkoztatási biztonságot, megbízhatóságot, kollegalitást lehet kapni ennél a szervezetnél.”

A tanévnyitón megjelent még: Bakos Attiláné rendőr alezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálatának vezetője, Bagi István rendőr ezredes, a Miskolci Rendvédelmi Technikum igazgatója, Lövei László rendőr ezredes, a Miskolci Rendvédelmi Technikum igazgatójának oktatási helyettese, Béry Attila rendőr alezredes, a Miskolci Rendvédelmi Technikum igazgatójának gazdasági helyettese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában