Közlekedés

2021.09.19. 07:00

Emelkedett a balesetek száma, vigyázzunk jobban!

Különösen az iskolák, óvodák környékén van szükség kellő körültekintésre.

Horváth Imre

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

A szeptemberi iskolakezdés kapcsán minden évben jelentősen megnő a forgalom az utakon, különösen reggel és délután. Ilyenkor általában a balesetek száma is megemelkedik kisebb-nagyobb mértékben. Nem volt ez másképp idén sem, mint a megyei rendőr-főkapitányságon megtudtuk, a tavalyi azonos időszakhoz képest is tíz százalékkal több volt a közúti, közlekedési balesetek száma. Éppen ezért a rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy fokozott körültekintéssel vegyenek részt a forgalomban, tekintettel a megnövekedett forgalomra, különösen az oktatási és nevelési intézmények közvetlen közelében.

Mindenki tapasztalhatta, hogy az iskolai tanév kezdete miatt a miskolci oktatási intézményeknél a reggeli és délutáni csúcsidőszakban rendszeresek a forgalmi dugók. A legtöbben elsősorban kényelmi szempontokat figyelembe véve, illetve az időhiány miatt gépkocsival szállítják gyermeküket a bölcsődébe, óvodába és iskolába. Természetesen a közlekedők nagy része az intézményekhez legközelebb eső útszakaszon, várakozóhelyen megállva szeretné kitenni vagy felvenni gyermekét, ezért rendszeresen alakulnak ki torlódások.

A rendőrség azt javasolja, hogy a forgalmi dugók kialakulásának elkerülése érdekében lehetőség szerint mindenki parkoljon egy kicsit távolabbi, kevésbé frekventált helyen. A parkoló és az intézmények közötti útszakaszt tegyék meg a gyermekükkel sétálva, a nagyobb gyermekeket buzdítsák az önálló közlekedésre. Lakhelyük függvényében használják a helyi közösségi közlekedési eszközöket, illetve az adott intézményhez közelebb lakó családok, kerékpárral vagy gyalog közelítsék meg úti céljukat. A cél, hogy mindenki hazaérjen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában