Életveszélyt okozó testi sértés és súlyos testi sértés

2021.07.23. 08:00

Letartóztatásban a szüleit bántalmazó ózdi férfi

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akivel szemben életveszélyt okozó testi sértés és súlyos testi sértés bűntette miatt indult büntetőeljárás.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított Ózdon él szüleivel és testvérével. Hosszabb ideje italozó életmódot folytat és rendszeresen nyugtató gyógyszert szed. Több alkalommal bántalmazta már közeli hozzátartozóit, legutóbb július 17-én délelőtt alakult ki nézeteltérés az édesanyjával. Ekkor a gyanúsított fojtogatni kezdte a sértett nőt, akinek másik fia sietett a segítségére, a gyanúsított azonban a testvérét is ököllel arcon ütötte. Később a délutáni órákban a gyanúsított és édesanyja között ismét vita alakult ki: a gyanú szerint a férfi többször, testszerte megütötte a sértettet, majd amikor mindezt látva a gyanúsított mozgásban és beszédben korlátozott édesapja kifejezte rosszallását, válaszul a férfi őt is többször úgy megütötte, hogy a földre esett. A bántalmazásnak a hazaérkező testvér vetett véget, aki értesítette a hatóságokat. Az eddigi adatok szerint az édesapa életveszélyes, az édesanya 8 napon túl gyógyuló súlyos, míg a testvér 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett el.

A gyanúsított bűnösségének megállapítása esetén akár 11 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, amely felveti a szökés, elrejtőzés veszélyét, azonban ezt a gyanúsított személyi körülményei némiképp ellensúlyozzák. Tekintettel arra, hogy a gyanúsított töredelmesen elismerte a bűncselekmények elkövetését, nem lehet arra következtetni, hogy a bizonyítást megnehezítené. Megalapozottan feltehető ugyanakkor, hogy a sértettek sérelmére újabb bűncselekményt követne el. Mindezen okokból a bíróság 2021. augusztus 20. napjáig elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A végzés végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában