Katasztrófavédelmi hírek

2021.06.01. 07:30

A 21. hét jelentősebb káresetei

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 104 alkalommal riasztották, amiből 35 műszaki mentés volt.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Lakóházban keletkezett tűz miatt riasztották a tűzoltókat Ózdra, a Csontalma utcába május 24-én. A helyi hivatásos tűzoltók két járművel rövid időn belül a helyszínre érkeztek és eloltották a tüzet, amely az egyik szobában, körülbelül egy négyzetméteren érintett használati és berendezési tárgyakat. Az egységek a helyiségben egy embert találtak, az életét már nem lehetett megmenteni. A tűzeset körülményeit a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja.

Két alkalommal avatkoztak be a hivatásos tűzoltók autótűz miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében május 24-én. A reggeli órákban Szikszón, a Miskolci úton, majd délután az M3-as autópálya, Nyíregyháza felé vezető oldalán, Mezőkövesd külterületén gyulladt ki egy személygépkocsi. A teljes terjedelmében lángoló járműveket a miskolci és a mezőkövesdi egységek oltották el. Sérülés egyik helyszínen sem történt.

Kigyulladt egy személygépkocsi Tarcalon, a 38-as főút és a Könyves Kálmán utca találkozásánál, május 26-án. A tüzet, amely a jármű motorterében keletkezett és az utastérre is átterjedt, a szerencsi hivatásos tűzoltók eloltották, majd levontatták az autót az úttestről. A gépkocsiban csak a sofőr utazott, az eset során nem történt sérülés.

Tűz keletkezett egy családi ház padlásterében, Gesztelyben, a Rákóczi Ferenc utcában május 29-én. A lángokat, amelyek mintegy tizenöt négyzetméteren rongálták meg a tetőszerkezetet, a miskolci hivatásos tűzoltók oltották el. Az eset során senki sem sérült meg, az ingatlan lakható maradt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában