rongálás

2021.05.21. 18:45

Szétverte a kocsit, mert nem kapta meg a tartozást

A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség vádat emelt egy 21 éves férfival szemben, aki előbb fenyegetéssel, majd autója megrongálásával próbált arra kényszeríteni egy másik férfit, hogy a tartozását kifizesse neki.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A vádirat szerint, a vádlott február 12-én, délután Hejőpapiban, az utcán odament az ismerőse által vezetett, álló helyzetben lévő gépkocsihoz, és a vezetőülésben ülő férfitól egy korábbi, köztük lebonyolított telefon adásvételből eredő tartozás megfizetését követelte. A sértett jelezte, hogy siet, ezért később térjenek vissza kérdésre. A vádlott azonban nem hagyta annyiban a dolgot, közölte a sértettel, hogy levágja fejét, és letöri a gépkocsi visszapillantó tükrét, ha nem kapja meg a pénzt. Mivel a sértett a vádlott követelésének nem tett eleget, ezért a vádlott kézzel betörte a gépkocsi bal oldali visszapillantó tükrét. Ekkor a sértett a további rongálás megakadályozása érdekében kiszállt a járműből és a vádlott felé lépett, aki azonban a sértettet megkerülve, a gépkocsi hátuljához futott és betörte a hátsó szélvédőt, majd a jobb oldali visszapillantó tükröt is leszakította.

A vádlott cselekményével végül akkor hagyott fel, mikor a sértett telefonon értesítette a rendőrséget. A vádlott a személygépkocsiban 70.000 forint összegű rongálási kárt okozott.

A járási ügyészség a büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősülő férfit önbíráskodás bűntettének kísérletével és rongálás vétségével vádolja és vele szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint a korábbi, végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetése végrehajtásának elrendelésére tett indítványt a Tiszaújvárosi Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában