gondatlanság

2021.04.27. 08:00

Lángra kapott a haja a gyufával játszó kislánynak

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt egy fiatal nővel szemben, aki felügyelet nélkül hagyta négyéves kislányát, aki ezalatt gyufával meggyújtotta a saját haját és súlyosan megsérült.

Horváth Imre

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint, a vádlott és az élettársa együtt nevelik négyéves kislányukat sajókazai otthonukban. A vádlott élettársa 2020. július 9-én Budapestre ment dolgozni, így a nő kettesben maradt otthon a gyermekkel. A vádlott otthoni teendőinek ellátása közben, az általa használt gyufásdobozt a lakás szobájában lévő ágy fekvőfelülete és támlája közé tette, ahol azt a kisgyermek is elérhette. Mialatt a vádlott házi munkát végzett, az udvaron vitába keveredett a gyermekkel, mire a kislány bement a lakásba.

Rövid idő elteltével, a nő a gyermek sírására lett figyelmes, majd mikor beszaladt a lakásba azt látta, hogy a kislány haja a homlokánál lángol. A vádlott a tüzet a kezével eloltotta, majd vízzel leöntötte a gyermek fejét. Mikor a vádlott kérdőre vonta a síró sértettet, ő elmondta, hogy a haját az ágyon talált gyufával gyújtotta fel. Miután a vádlott a szomszédaitól segítséget kért, a mentők a gyermeket kórházba szállították.

Az életkoránál, fejlettségénél fogva védekezésre képtelen sértett a homlokán 8 napon túl gyógyuló, másodfokú égési sérülést szenvedett. A sérüléssel összefüggésben azonban életveszélyes állapot, súlyos egészségromlás nem alakult ki, maradandó fogyatékosság kialakulása nem várható.

A járási ügyészség a büntetlen előéletű nőt védekezésre képtelen személy sérelmére, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétségével vádolja és vele szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban, próbára bocsátás intézkedés alkalmazására tett indítványt a Kazincbarcikai Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában