bűnmegelőzés

2021.02.27. 08:30

Sikeres volt a közös akció a falopások ellen

A falopás visszaszorítása érdekében szerveztek akciót Domaházán.

Forrás: Oszterman Zita

Az Ózdi Rendőrkapitányság közterületi állománya és az Országos Polgárőr Szövetség lovas járőrei közösen eredtek az illegálisan fát kitermelők nyomába. A megmozdulás nyomán két járművet is lefoglaltak, így mindenképp sikeresnek tekinthető az akció

Rendszeresen

2017-ben az Ózdi Rendőrkapitányság és az erdészet munkatársai falopás ellen szerveztek akciót. Azóta az egyenruhások rendszeresen tartanak hasonló megmozdulásokat, ugyanis a térségben komoly problémát okoz a jelenség, éppen ezért a közelmúltban Domaházán eredtek az elkövetők nyomába.

„Az Ózdi Rendőrkapitányság közterületi állománya közös fatolvajlás elleni akció keretében vesz részt Domaházán, lovas polgárőrökkel kiegészülve. A cél, hogy megpróbálják visszaszorítani az illegálisan kivágott fa mennyiségét. Lóháton olyan megközelíthetetlen területekre tudnak elmenni, ahová csak speciálisan kialakított gépjárművek, szánkók, lovasfogatok jutnak el. Szolgálati gépjárművel így kollégáim nem tudják tetten érni ott a fatolvajlást. Így ők ezzel segítik a munkánkat” – mondta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

Az Országos Polgárőr Szövetség Lovas és Kutyás Tagozatának kötelékében mintegy ezer lovas lát el szolgálatot. A mostani akció során az arlói, a szikszói, a kistokaji és a szögligeti polgárőr-egyesületből voltak jelen segítők. Munkájuk pedig kifizetődött.

„Sikeresnek mondhatom a tevékenységünket, ugyanis két csoportban járőröztünk Domaháza külterületén. Mind a két csoport talált illegális falopásra utaló jelet. Ha jól tudom le is lett foglalva egy gépjármű, amibe fa lett felhalmozva. A másik csapat szintén egy elhagyatott járművet talált, amit korábban falopásra használtak” – mondta Viszovszki Gábor, az Országos Polgárőr Szövetség Lovas és Kutyás Tagozatának megyei koordinátora.

Az akció abból a szempontból is sikeres volt, hogy még inkább megerősödött az együttműködés a polgárőrség és a helyi rendőrkapitányság állománya között. A megyei koordinátor kifejtette, mindenféleképpen előremutató, hogy számítanak a segítségükre, hiszen a lovasok olyan helyre is eljuthatnak, ahová mások nem.

(A borítóképen: Megerősödött az együttműködésük)

https://boon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/akcioban-a-fatolvajok-elleni-csapat-tiszalucon-5231878/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában