katasztrófavédelem

2021.02.09. 07:30

Az 5. hét jelentősebb káresetei

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 125 alkalommal riasztották, amiből 52 műszaki mentés volt.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Berendezési tárgyak égtek egy lakóházban, Miskolc külterületén, a Nagy király dűlőn február 1-jén. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy háztartási gázpalackot kihoztak az épületből, eloltották a tüzet és átvizsgálták az ingatlant. Az eset során nem történt sérülés, azonban a ház lakhatatlanná vált. A lakók elhelyezésében a rokonaik segítettek.

Villanyóra szekrény gyulladt ki egy négyemeletes társasházban Szerencsen, az Ondi úton február 4-én. A tüzet a helyi hivatásos tűzoltók oltották el egy porral oltó készülékkel, majd átvizsgálták és átszellőztették az épületet. Az egységek tizennégy lakót menekítettek ki a társasházból, ők a veszély megszüntetése után visszatérhettek az otthonukba. Az eset során nem történt sérülés.

A viharos szél adta a legtöbb munkát a tűzoltóknak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében február 4-én. Az egységek huszonkilenc helyszínen avatkoztak be az időjárással összefüggő események miatt, huszonnégy esetben kidőlt fákat és lehasadt ágakat kellett eltávolítaniuk. Miskolcon, a Tátra utcában egy húsz méter magas nyárfa dőlt egy udvarba és egy elektromos vezetéket is leszakított. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel és tűzoltódaru segítségével távolították el a fát. A Csabai kapu utcában egy kétemeletes épület tetőszerkezetét bontotta meg a szél, egy másik épületre pedig egy fa dőlt. A tűzoltók a veszélyes lemezeket és a kidőlt fát eltávolították. A Szentgyörgyi úton, egy hetedik emeleti, használaton kívüli lakás betört ablaka veszélyeztette a járókelőket, míg a Király utcában, egy nyolcadik emeleti lakás erkélyajtajában vált veszélyessé az üvegezés. A veszélyt mind a két helyszínen a miskolci hivatásos tűzoltók szüntették meg. Mezőkövesden, a György utcában, egy családi ház tetőborítását bontotta meg a szél. A veszélyt jelentő cserepeket a helyi hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétra és kéziszerszámok segítségével távolították el. Az események során nem történt sérülés.

Berendezési tárgyak égtek egy hétvégi ház melléképületében Miskolc külterületén, a Kiskőbánya dűlőn február 6-án. A tüzet a megyeszékhely hivatásos tűzoltói eloltották és átvizsgálták az épületet, amely során egy elhunyt embert találtak. Az esettel kapcsolatban tűzvizsgálat indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában