halált okozó testi sértés

2020.11.27. 15:13

Meggyilkoltak egy idős asszonyt Hegymegen

Két falubeli férfit hallgatott ki a rendőrség gyanúsítottként a csütörtökön felfedezett gyilkossággal kapcsolatban.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Csütörtökön a kora esti órákban holtan találtak egy 94 éves asszonyt hegymegi otthonában. A haláleset kapcsán a rendőrség idegenkezűségre utaló körülményeket tárt fel. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság az esettel összefüggésben pénteken hajnalban egy 51 éves férfit hallgatott ki gyanúsítottként. A halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatott férfit a rendőrök őrizetbe vették és kezdeményezik letartóztatását. A gyanúsított beismerő vallomást tett. Délelőtt egy újabb helybélit, az előbb említett férfi 55 esztendős bátyját is gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök, ő nem ismerte be a bűncselekmény elkövetését, de őt is őrizetbe vették.

Vilma nénit ismerték a kis faluban, szorgalmas, dolgos asszony volt, aki idős kora dacára nem kért segítséget, ellátta magát, jól bírta magát. Gyerekei, unokái rendszeresen, két-három naponta látogatták, s bár szerették volna magukhoz venni, nem költözött el. Hozzátartozói nem érték el, így derült fény a bűncselekményre. Hogy pontosan mikor történt a gyilkosság, még tisztázásra vár, s a falubeliek úgy tudják, tűntek is el dolgok a házából.

A hegymegiek nem feltételezték a két férfiról, hogy ilyet követtek volna el, egyikükkel még beszéltek is pénteken délelőtt, aki elmesélte, hogy mindkettejüket kihallgatták Miskolcon, öccsét pedig bent tartották. A két férfi Hegymegen lakott, egy önkormányzati tároló épületben húzták meg magukat.

A faluban élők nem emlékeznek gyilkosságra sem Hegymegen, sem a környező településeken, szomorúnak tartják, hogy egy ilyen kis faluban ez megtörténhetett.

Kapcsolódó cikk:

 

https://boon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/a-rendorok-orizetbe-vettek-a-bantalmazot-2-4752082/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában