letartóztatás

2020.05.12. 14:00

Zaklatta a családját, felgyújtotta a házukat

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a férfi letartóztatását.

Horváth Imre

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsított 2019 novemberétől kaszát, borotvát, kést tartott az ágya mellett, ezzel fenyegetve a sértetteket. Rendszeresen előfordult, hogy a közös lakás ajtaját bereteszelte, beláncolta, a kulcsot magánál tartotta, megakadályozva, hogy élettársa és a kislánya elhagyhassák az ingatlant. Később dolgozni sem engedte el a nőt, aki ezért elvesztette az állását. Május 7-én a férfi megengedte, hogy élettársa ügyintézés miatt elmenjen otthonról és a gyermeket is magával vigye, azonban felszólította, hogy siessenek haza, egyébként megöli őket. Mire hazaértek, az előszobába fejszét, baltákat és egy karót, a teraszra egy csomóval ellátott kötelet készített. A sértettek félelmükben elmenekültek. Ezt követően a férfi a lakásban tüzet gyújtott, az ingatlan kiégett, lakhatatlanná vált.

A gyanúsítottal szemben személyi szabadság megsértése és zaklatás miatt indult eljárás, ez 7 és fél évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A bíróság szerint a büntetés mértékére figyelemmel fennáll a veszélye, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne. Tartani lehet attól is, hogy a sértetteket zaklatná, vallomásukat befolyásolná, veszélyeztetve a bizonyítást, ezért elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában