kerékpár rablás

2020.05.12. 13:30

Erőszakkal akarta elvenni a biciklit

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a férfinak, aki Ózd külvárosában egy kerékpározó fiúra támadt, hogy elvegye biciklijét.

Horváth Imre

Kassától Sátor­aljaújhelyen és Sárospatakon, valamint Mádon át egészen Nyíregyházáig lehet majd kerékpárúton közlekedni (Illusztráció)

Forrás: ÉM-archívum

A rendelkezésre álló adatok alapján május 7-én a kora esti órákban a kiskorú sértett az utcán hazafelé kerékpározott, amikor néhány méterrel a házuk előtt hirtelen elé ugrott a gyanúsított. Rángatni kezdte a kerékpár kormányát, és felszólította a fiút, hogy adja át a biciklit. Miután a sértett nem engedte el a kormányt, a gyanúsított kitépte a gyermek kezéből a biciklit. Ekkor érkezett haza a sértett édesapja, rákiabált a férfira, aki a kerékpárt hátrahagyva elfutott a helyszínről. Később visszafordult, és azzal fenyegetőzött, hogy megöli a családot.

A gyanúsítottal szemben rablás kísérlete miatt indult büntetőeljárás. Bűnössége megállapítása esetén vele szemben akár 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható. A bíróság döntése szerint tartani kell a férfi szökésétől, továbbá attól is, hogy újabb bűncselekményt követne el, vagy a tanúk megfélemlítésével a bizonyítási eljárást megnehezítené.

Mindezek alapján a bíróság június 10-ig a férfi letartóztatását rendelte el. A végzés nem végleges, azzal szemben a gyanúsított fellebbezéssel élt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában