tűz

2020.03.13. 07:00

Hatalmas tűz volt a Mol területén található cégnél

Az Ecomissio Kft. újra nem hasznosítható, zömében veszélyes hulladékokkal foglalkozik.

Horváth Imre

Fotó: Vajda János

Hatalmas tűz keletkezett csütörtökön este hét óra körül a Mol Petrolkémia Zrt. területén működő Ecomissio Kft. egyik raktárában. A közösségi oldalon nem sokkal hét óra után jelentek meg az első fotók és videók a nagy lángokról, és többen állították, robbanást is lehetett hallani. A Tiszaújvárosi Krónika közösségi oldalán dr. Fülöp György, Tiszaújváros polgármestere megbízásából Bitó Barnabás, a Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatal közbiztonsági referense arról tájékoztatott: az esti órákban az Ecomissio Kft. telephelyén tűz ütött ki. A tűzoltóság megkezdte az oltást, a várost a tűz nem veszélyezteti.

Megsemmisítésre váró anyagok gyulladtak ki egy hulladékmegsemmisítő melletti raktárban Tiszaújvárosban – tájékoztatott a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság. Körülbelül háromszáz négyzetméteren csaptak fel a lángok. Az oltás során csaknem ötven tűzoltó dolgozott, nyolc vízsugárral és két vízágyúval. A katasztrófavédelmi mobil labor is kiérkezett a helyszínre.

Tíz óra után eloltották a tüzet

Nyolc vízsugárral és két vízágyúval oltották el a tűzoltók annak a tűznek a lángjait, amely egy hulladékmegsemmisítő melletti raktárban keletkezett Tiszaújvárosban. Körülbelül háromszáz négyzetméteren égtek megsemmisítésre váró anyagok. A helyszínre tizennyolc gépjárművel csaknem ötven tűzoltó érkezett ki, akik már az utómunkálatokat végzik. A város és a telephely területén végzett mérések nem mutattak ki az egészségre ártalmas károsanyag-koncentrációt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Kapcsolódó cikkek:


Olvasóink képei és videói:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában