Lányt futtattak

2020.02.11. 19:30

Nem tett vallomást az emberkereskedelemmel vádolt házaspár

Előkészítő ülést tartottak a miskolci pár ügyében, akik prostituáltként dolgoztatták ismerősüket.

Horváth Imre

Illusztráció - Először éjjeli szállást adtak neki, aztán prostituáltat csináltak belőle

Forrás: Illusztráció

Február 11-én tartott előkészítő ülést a Miskolci Törvényszék azoknak a vádlottaknak az ügyében, akik a vádirat szerint arra vették rá ismerősüket, hogy prostituáltként dolgozzon, majd a bevétel jelentős részét elvették tőle.

A vádirati tényállás szerint a sértett nőt 2018 áprilisában fogadták be a vádlottak közös miskolci otthonukba, majd rávették, hogy pénzért szexuális cselekményeket végezzen. A sértettről az internetre is prostitúciós hirdetéseket töltöttek fel, majd kuncsaftokat intéztek számára, naponta körülbelül 4 alkalommal. A befolyt anyagi haszon egy részét, később pedig már a teljes összeget elvették tőle.

Nem tettek vallomást

A vádlottak nem tettek vallomást, tárgyaláshoz való jogukról nem mondtak le, így az ügy előkészítő ülésen történő befejezésének feltételei nem álltak fenn.

Az ügyész a vádlottakkal szemben fenyegetéssel, kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem bűntette miatt szabadságvesztés kiszabását indítványozta. A törvényszék április 16-án, 9 órakor tart tárgyalást az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában