Életmentő

2020.01.20. 14:00

Telefonon mentette meg az öngyilkosságra készülőt

Az erdőben bolyongott, a kihűlés veszélyeztette a leginkább.

Nagy-Hankó Krisztina

Sikerült időben rátalálni a magát végzetes lépésre elszánt nőre

Forrás: AFP/Illusztráció

Fotó: AFP

Egy kazincbarcikai asszony tett bejelentést még tavaly december elején a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába.

Csák Attila főtörzszászlós volt a vonal másik végén, aki a tevékenységirányítási központ ügyeletese. A kétségbeesett anya elmondta a rendőrség munkatársának, hogy 41 éves lánya a délelőtti órákban elment sétálni, azonban nem érkezett haza, és telefonban közölte vele, hogy végzetes lépésre szánta el magát.

Saját mobiljáról hívta

Csák Attila az édesanyától kapott telefonszámon felhívta a nőt, aki közölte, ha rendőrt lát, azonnal beugrik a tóba, aztán megszakította a hívást. A hölgy a Szelesi-tavak környékén járhatott, ahol a rendőrség és a városi rendészet munkatársai is keresték már. Újabb telefonhívással próbálkozott, amelyből kiderült, hogy a Sajó-parton jár. De továbbra is elutasító volt, és ismét megszakította a hívást.

Ekkor a főtörzszászlós engedélyt kért, hogy a saját mobiljáról felhívhassa a bajban lévő nőt.

Az engedélyt megkapta, és szerencsére a hölgy fel is vette a telefont. Ettől a ponttól azonban másfél órán át folyamatosan tartották a kapcsolatot. A rendőr próbált a bizalmába férkőzni és megtudni, miért szánta magát erre a tettre, mire kiderült, hogy sok haláleset volt a családjában az utóbbi időben, ezt nem tudja feldolgozni. Már sokkal együttműködőbb volt, elmondta, hogy nagyon fázik, mert valahol útközben már a kabátját is levette. Esteledett és egyre hidegebb lett az idő. Minél hosszabban beszélgettek, a nő annál inkább hallgatott az ügyeletesre, akinek végül sikerült lebeszélnie a végzetes tettről. Próbáltak közösen támpontot keresni, hogy merre járhat.

Már annyira fázott, hogy nem tudta tartani a készüléket, ezért kis időre letették. Majd újra hívta, ekkor már az hallatszott a hangján, hogy most már haza szeretne menni, csak találják meg – mondta a főtörzszászlós.

Ekkor már tudták, hogy nem lesz öngyilkos, csak az volt a cél, hogy minél előbb megtalálják.

Végül meglátta egy rendőrautó fényét, de akkor már a Sajó múcsonyi oldalán volt. A kutatás sikerrel járt.

A sajókazai kollégák azonnal elindultak érte egy felmelegített autóval, és mentőt is hívtak a helyszínre. Végül a mentők elszállították az átfázott nőt, akinek szerencsére csak hámsérülései voltak.

Karácsony közeledtével sok ember eljátszik az öngyilkosság gondolatával, sajnos előfordulnak hasonló esetek – fogalmazta meg az egyébként szűkszavúságáról ismert Csák Attila, aki végig szóval tartotta az elkeseredett nőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában