Bíróság előtt a rablók

2020.01.28. 18:00

Bíróság előtt a testvérpár, akik pénzt és ékszert raboltak Ongán

A Miskolci Járásbíróság előkészítő ülésre tűzte ki annak a férfinak és nőnek a büntetőügyét, akik a vád szerint saját házában törtek rá az Ongán egyedül élő 80 éves asszonyra és erőszakkal elvitték az értékeit.

Horváth Imre

Forrás: shutterstock/illusztráció

A rendelkezésre álló adatok szerint a fiatalkorú férfi 2019. január 7-én szólt a nővérének, hogy az utcájukban talált egy házat, ahol egy idős asszony egyedül él, és el lehetne hozni az értékeit. Ezt követően a vádlottak megbeszélték, hogy még aznap este végrehajtják tervüket. A testvérpár a késő esti órákban az idős asszony házához ment, maszkot húztak a fejükre, majd a fiatalkorú férfi a nála lévő klopfolóval kifeszítette a ház bejárati ajtaját. A sértett a zajra kilépett a szobából, mire a férfi a földre szorította, és pénzt követelt tőle. Az idős sértett félelmében odaadta a nőnek a pénztárcájában lévő 8.500.- forintot, aki a sértett arany fülbevalóját is elvette. Miközben a fiatalkorú férfi lefogta a sértettet, a nővére a házban további értékek után kutatott. Mivel más értéket nem találtak, elszaladtak a helyszínről.

A letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben rablás és magánlaksértés bűntette miatt indult büntetőeljárás. Bűnösségük megállapítása esetén a fiatalkorú férfi 5 évig, míg felnőttkorú társa akár 15 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A kiszabható büntetés miatt reális a veszélye a vádlottak szökésének, elrejtőzésének, és a bűnismétlés veszélye is fennáll. A fenti indokokra tekintettel a bíróság a vádlottak letartóztatását továbbra is fenntartja. A végzéssel szemben a női vádlott fellebbezést jelentett be.

A bíróság 2020. február 13-án 8 órától tart előkészítő ülést az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában