vádemelés

2019.12.16. 17:30

Életfogytiglani börtönt kérnek a brutális gyilkosra

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 39 éves férfi ellen többszörösen minősített emberölés bűntette miatt.

Horváth Imre

Illusztráció

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A vádirati tényállás szerint a vádlott hajléktalan életmódot folytatott Miskolcon, és 2018. november hónap elején egy férfi ismerősénél lakott. Ez a férfi ismeretségben volt a 70 éves időskorú miskolci lakos sértettel, akitől 2018. november hónapban ellopott egy mobiltelefont, személyes okmányokat, készpénzt, valamint a lakásához tartozó több kulcscsomót. A személyi igazolványt és a kulcscsomókat átadta a vádlottnak, aki ezekkel elment a sértetthez, és azokat visszaadta számára, azonban az egyik kulcscsomót magánál tartotta.

A vádlott karácsony másnapján – mivel már egyáltalán nem volt pénze – kilátástalannak tartotta a helyzetét, és úgy döntött, hogy a nála lévő lakáskulcsot használva, bemegy a sértetthez, hogy pénzt szerezzen. A reggeli órákban a kulccsal kinyitotta a kerítéskaput és a társasház bejárati ajtaját is, így felment a lépcsőházba, majd bekopogott a sértett lakásának ajtaján. Az idős férfi ajtót nyitott neki és a konyhába invitálta, ahol beszélgetni kezdtek.

46 alkalommal szúrt

A vádlott magával vitt egy sporttáskát, amiben ruhaneműk voltak, valamint egy 10 cm pengehosszúságú kés. Ezt a kést vette elő, és hogy megszerezhesse a sértett pénzét, 46 alkalommal megszúrta, illetőleg megvágta az idős férfit. A sértett a szúrások következtében földre került és a helyszínen elhalálozott.

A vádlott a holttestet egy pléddel letakarta, majd a lakásban kutatott és az egyik szekrényből magához vett 120 000 Ft készpénzt. Ezután a cselekmény következtében vérrel szennyeződött ruházatát levette és váltóruhát vett fel. Eltávozott a lakásból, amelyet kulcsra zárt. A ruhákat Miskolc területén egy szelektív hulladékgyűjtőbe dobta a kulccsal együtt, majd vonattal Debrecenbe utazott egy régi rabtársához, ahol 2019. január hónap első napjaiban a rendőrség elfogta.

Hatalmas gyötrelem

A sértett a sorozatos szúrások következtében az átlagost lényegesen meghaladó mértékű testi és lelki gyötrelmet szenvedett el.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő többszörös visszaeső vádlottal szemben életfogytig tartó fegyházbüntetést és mellékbüntetésként közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy a bíróság a vádlottat zárja ki a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában