közbiztonság

2019.09.01. 09:00

Nem terveznek őrsöt a miskolci belvárosba

Az elmúlt hetekben – köszönhetően a nyári időnek és a több szórakozni vágyó megjelenésének, akik a késői órákban is az utcákon vannak – némiképp megszaporodtak a bűncselekmények a belvárosban.

Térfigyelő kamera a Villanyrendőrnél (Illusztráció)

Fotó: Bujdos Tibor

Ezek jó részénél a térfigyelő kamerák felvételei alapján sikerül rövid időn belül elfogni az elkövetőket, mint az ominózus múlt heti esetben is, amikor a miskolci rendőrkapitány-helyettesre támadtak fiatalok.

Megfelelő megoldás?

Korábban létezett a belvárosban rendőrőrs, ami megkönnyítette a bűnüldözői munkát, így kíváncsiak voltunk arra, hogy a rendőrség megfelelő megoldásnak tartja-e a térfigyelő kamerákat és a rendészet munkáját, avagy felvetődött-e már a járőrök bővítése a területen, netán a korábban működő belvárosi őrs – vagy ahhoz hasonló – visszaállítása.

Kérdésünkkel a megyei rendőr-főkapitánysághoz fordultunk, ahol Janasóczki Attila szóvivő a következő választ adta: „a rendőrség munkáját nagyban segítik a városban működő térfigyelő kamerák, amelyek segítségével már számos esetben sikerült bűncselekmények elkövetőit azonosítani, elfogni. Az említett esetben például a bűncselekmény elkövetését követő fél órán belül elfogták a járőrök a gyanúsítottakat. A bűncselekmények és szabálysértések elemzése a munkánk napi részét képezi. Ezen eredmények figyelembevételével szervezzük meg a járőrszolgálatokat a Miskolci Önkormányzati Rendészet tevékenységével összehangoltan, esetenként közösen is. Egy, a belvárosban működő rendőrőrs létrehozása jelenleg nem szerepel terveink között”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában