BikeSafe

2019.09.26. 18:30

BikeSafe volt Sátoraljaújhelyen is

A Biztonság Hete programsorozat részeként a bűnmegelőzési tanácsadás mellett rendőrségi kerékpár-regisztráció is volt Sátoraljaújhelyen.

Forrás: police.hu

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály munkatársai bűnmegelőzési tanácsokkal látták el az érdeklődőket a sátoraljaújhelyi Kossuth téren. Az információs ponton a szakemberek vagyonvédelmi tanácsadások mellett a biciklivel érkező résztvevők kétkerekűit vették nyilvántartásba. A BikeSafe, azaz a rendőrségi kerékpár-regisztráció egy olyan ingyenes program, amely a bicikli lopások megelőzését tűzte ki célul.

Fontos tanácsok kerékpárosoknak:

  • A kétkerekűt mindig fix tárgyhoz rögzítse!
  • Minden esetben használjon nagy szakítószilárdságú anyagból készült kerékpárzárat!
  • Amennyiben teheti, ne csak egy helyen rögzítse kerékpárját, hanem használjon kiegészítő bovdent is a lezárás során, mellyel a kerekek is a fő zárszerkezethez, vagy a fix tárgyhoz rögzíthetők!
  • A kerékpár lezárása során ügyeljen arra, hogy a lezáró szerkezet ne kerüljön túl közel a talajhoz, az legalább 60-70 centiméter magasságban legyen. Ezzel elkerülhető, hogy a csapszegvágóval rendelkező tolvaj a szerszámot a talajnak támaszthassa a vágás során!
  • A kerékpár értékes kiegészítőit (lámpák, GPS készülék, táskák) sohase hagyja a kerékpáron, mivel azok vonzóak a tolvajok számára!
  • Amennyiben teheti használjon GPS nyomkövetővel ellátott eszközöket a kerékpárján (pl.: nyomkövetővel ellátott lámpa), illetve helyezzen el a kerékpár üléscsövében nevet, címet tartalmazó papírt!
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában