Rendőrségi hír

2019.08.28. 08:30

Halálra éheztette tíz agár kutyáját

A rendőrök az elpusztult kutyák oszlásnak indult tetemeit találták meg az udvaron.

Illusztráció

Forrás: Pixabay

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 40 éves nő ellen állatkínzás bűntette miatt.

Az immár vádlott nő 2015 őszétől kezdve egészen 2017 októberéig Hernádnémetiben lévő házának udvarán kennelekben elzárva tartott 12 agár fajtájú kutyát. Az állatok gondozását, etetését, itatását teljes mértékben elhanyagolta.

Hónapokkal korábban

Amikor a rendőrök 2017 októberében a helyszínen jártak, a kennelekben és az udvaron szétszórva 10 elhullott kutya oszlásnak indult tetemeit találták meg. A kutyák egy része már hónapokkal korábban, míg más részük egy-két héttel megelőzően pusztult el. A nő az elhullott állatok elföldeléséről sem gondoskodott. A még élő két állatot is a tetemek mellett hagyta.

Próbáltak kiszabadulni

Valamennyi állati tetem kórosan lesoványodott agár kutyáé volt, a kennelekben a belső és külső oldalon is kaparási nyomok voltak abból eredően, hogy az állatok próbáltak kiszabadulni. Ivóvíz, élelmiszer nem volt biztosítva számukra. Az ingatlan egész területén az elhalt testekből áradó szag terjengett.

A vádlottnak az állatokkal való bánásmódja 10 kutya pusztulását okozta, valamint alkalmas volt arra, hogy a még életben maradt 2 állat is egészségkárosodást szenvedjen.

Felfüggesztett börtön?

A Miskolci Járási Ügyészség az új büntetőeljárási törvény szerinti büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárás keretében – figyelemmel arra, hogy a bűncselekmény 3 évi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő, az ügy megítélése egyszerű, a vádlott szabadlábon van – bírósági tárgyalás mellőzésével a vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában