Rendőrségi hír

2019.07.24. 13:30

Letartóztatták a Putnokon történt bűncselekmény másik két gyanúsítottját

Mint ahogy azt egy héttel korábban megírtuk, a Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája letartóztatta azt a fiatal gyanúsítottat, aki a gyanú szerint az akkor még szökésben levő társaival együtt fosztott ki egy mozgáskorlátozott, idős sértettet Putnokon.

Illusztráció

A rendelkezésre álló adatok szerint a három gyanúsított március 25-én Putnokon egy szoba-konyhás házba ment be, ahol a járókerettel nehezen mozgó és emiatt védekezésre korlátozottan képes férfitől különféle élelmiszereket vittek el, összesen 30.000,- forint értékben.

A gyanúsítottakkal szemben kifosztás miatt indult eljárás. Amennyiben a bűnösségüket megállapítják, a mai napon letartóztatott fiatalkorúval szemben 5 évig terjedő szabadságvesztés, míg felnőttkorú társával szemben akár 8 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

A gyanúsítottakat a velük szemben kibocsátott elfogatóparancs alapján fogták el, és a kiszabható büntetés nagyságára figyelemmel is feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a hatóság elől ismét megszöknének. Mivel a sértettet jól ismerik, ezért feltehető, hogy a tanúvallomás megtételében megpróbálnák befolyásolni, megfélemlíteni. A két gyanúsított életvitele miatt annak a veszélye is megállapítható, hogy újabb bűncselekményt követne el.

A bíróság a fenti indokok alapján enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására nem látott lehetőséget, így egy hónapra elrendelte a letartóztatásukat. A végzés egyikük esetében végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában