Beruházás

2024.02.07. 08:30

Az Ungvári pincesort fejlesztenék Sátoraljaújhelyen

Kivitelezőt keresnek a munkákra.

Ujlaki Attila

Sátoraljaújhely Ungvári pincerendszerét az 1200-as évek végén a pálos rendi szerzetesek kezdték építtetni.

Forrás: satoraljaujhely.hu

Az Ungvári pincesor és Pincék völgye további fejlesztésére írt ki pályázatot a sátoraljaújhelyi önkormányzat – derül ki a Közbeszerzési Értesítő február 6-i, keddi számából. A nyertes ajánlattevő feladatai a többi között az alábbiak lesznek: cserjeirtás, fakivágás, tuskóirtás, új fák telepítése a pincesor területén, a meglévő zöld terület megújítása füvesítéssel, parkosítással és a meglévő mélyutak megújítása, új sétányok kialakítása. 

Ezek sétányok kötik össze a mélyutakat, valamint a meglévő csapadékvíz elvezető árkokon áthaladó felújítandó gyalogos átjárókat, amelyek új acélcső korlátot kapnak. Egy meglévő tereplépcső is található a területen, amelyet a beruházás részeként szintén felújítanak. Összesen 14 nagy teljesítményű, napelemmel ellátott kandelábert is felszerelnek, valamint szelektívhulladék-gyűjtőket alakítanak ki. 

A kivitelezés során információs táblákat, kerékpártárolókat, okospadot helyeznek ki, és a sétányok mellett fedett pihenőhelyeket hoznak létre, valamint felújítják a fedett pinceteraszokat is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!