Szeminárium

2023.03.28. 19:48

Borsodban erősítenék a kanadai kapcsolatokat

Sok a bizonytalanság, a kérdőjel a gazdaságban, de ez a térség mindig is az üzleti tudásáról volt híres.

ÉM

Az együttműködési lehetőségekről tárgyaltak

Kanada Nagykövetsége és a Kanadai-Magyar Kereskedelmi Kamara (CCCH), a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (Bokik) közreműködésével, üzleti szemináriumot szervezett „Doing Business with Canada, the CETA information seminar” (Üzleti kapcsolatok Kanadával - CETA információs szeminárium) címmel kedden Miskolcon. 

Bihall Tamás, a Bokik elnöke köszöntő beszédében kiemelte ezt megelőzően nem emlékszik, hogy kanadai látogatók fordultak volna meg a kamara székházában. Ez egy kiinduló helyzet lehet és dolgozni fogunk rajta, hogy a kanadai együttműködési lehetőségeket minél többen megismerjék. Úgy látom, hogy ebben a kanadai nagykövetség szakemberei kiváló partnerek lehetnek. Sok a bizonytalanság, a kérdőjel a gazdaságban, de ez a térség mindig is az üzleti tudásáról volt híres, ezt az évet is sikeresen fogja teljesíteni, folytatni fogja a felzárkózást az európai uniós középmezőnyhöz – tette hozzá az elnök. 

Ezt követően Kereskedelmi kapcsolatok Kanada és Magyarország között, az EU és Kanada közötti átfogó gazdasági és kereskedelmi megállapodás (CETA) címmel Francis Uy kanadai kereskedelmi attasé előadását hallgatta meg a mintegy negyven regisztrált érdeklődő, akik az ipar és kereskedelem számos ágát képviselték.
A kereskedelmi attasé előadását követően személyes kapcsolatfelvételre nyílt lehetőség a résztvevők és az előadó között. 

A Kanadai-Magyar Kereskedelmi Kamara (CCCH) bemutatkozása, tevékenysége volt a témája Kavalecz Bernadett, a CCCH testületi tanácsadójának előadásának. 

Majd Kanadai piacra lépési lehetőségek a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség és az Enterprise Europe Network segítségével címmel hangzott el Czagány Melinda a HEPA Enterprise Europe Network Észak-magyarországi koordinátorának előadása. 

Végül A devizaváltás és utalás költségeinek minimalizálása bankváltás nélkül címmel Nagy Gellért, az Akcenta kereskedelmi képviselőjének előadását hallgathatták meg az érdeklődők.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!