Jegyzet

2022.07.31. 11:30

Fejlődő turizmus

Ujlaki Attila

Napjainkban nagyon fontos a hazai turizmus fellendítése: több turisztikai központ jelentős bevételtől esett el ebben a szezonban az orosz-ukrán háború következtében, hiszen jóval kevesebb külföldi látogatóval tudnak számolni az előző évek azonos időszakához képest.

Az, hogy a vendéglátás két járvány sújtotta szezon után is életben marad, az a belföldi úti célokat választóknak köszönhető javarészt.

Nagy öröm számomra látni azt, hogy megyei szinten a turisztika is az egyik húzóágazatává nőtte ki magát az elmúlt évtizedben.

Ebben közrejátszik a számos fesztivál, amelyek évről-évre egyre színvonalasabbak és már nem csak a megyei, hanem a távolabbi országrészben élő embereket is idevonzzák.

Nem vonható kétségbe tehát, hogy az elmúlt tíz év turisztikai ágazati fejlesztése hozzájárult ahhoz, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megkerülhetetlen pontja legyen az ország turisztikai vérkeringésének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!