BOKIK Konferencia

2021.09.23. 13:10

Pályázati kényszer a digitalizáció

Az uniós fejlesztési források elérésének időpontja a egyelőre bizonytalan.

Méhes László

Fotó: Méhes László

A 2021-2027-es tervezési ciklusban az uniós fejlesztési források elérésének időpontja a Magyarország és az Európai Unió között kialakult jogállamisági vita miatt egyelőre bizonytalan. Az viszont már most körvonalazható, hogy míg korábban a munkahelyteremtés és a megújuló energiák használata jelent meg célként a kiírásokban, a hangsúly a jövőben az információ-technológiai fejlesztéseken lesz. Ez azt jelenti, hogy csak úgy lehet majd uniós fejlesztési támogatásokra pályázni, ha a benyújtott üzleti elképzelések között digitalizációs fejlesztés is szerepel – hangsúlyozta Csépány Zsuzsa, a Goodwill Consulting regionális igazgatója azon a tanácskozáson, amelyet a BOKIK és a PP Konferencia szervezett a megyei iparkamara székházában.

Változás az eddig megszokott pályázatokkal összevetve az is, hogy az uniós támogatásokat hitel formájában kapják majd meg a vállalkozások, és a megfogalmazott célok elérése esetén válik majd belőle vissza nem térítendő támogatás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!