Miskolc

2019.05.21. 23:01

Okos oszlopot avattak Miskolcon

Telefont tölt, wifi-t ad és világít is az áramszolgáltató ajándéka.

Százhuszonöt éves ebben az esztendőben az ÉMÁSZ. Ebből az alkalomból rendezett az áramszolgáltató jubileumi programot kedden a Szent István téren.

Az eseményen előbb dr. Marie-Theres Thiell, az ELMŰ-ÉMÁSZ Igazgatóságának elnöke köszöntötte a megjelenteket, aki felelevenítette a cég történetének főbb állomásait.

– Jogelődünk 1894-ben jött létre, az Észak-magyarországi Áramszolgáltató (ÉMÁSZ) Vállalat pedig 1951-ben. Az ÉMÁSZ és Miskolc, illetve a régió élete szorosan összefonódott az elmúlt 125 évben. Célunk viszont nem változott: a régió fogyasztói számára megbízható szolgáltatásokat szeretnénk nyújtani – hangsúlyozta.

Elhangzott, a cégnek fontos a régió jövője is, ezért még idén új oktatóközpontot, és napenergiával működtetett, elektromosautó-töltőkkel kiegészített autóbeállót is létesítenek a megyeszékhelyen.

Miskolc polgármestere úgy fogalmazott, „izgalmas belegondolni abba, hogy az ÉMÁSZ elődje, már száztíz évvel ezelőtt is erősítette a városunkat akkor, amikor Miskolc kiérdemelte a törvényhatósági jogú város státuszát”.

– Az elmúlt években hatalmasat változott a világ. A korlátlannak gondolt energiafelhasználás irányából a környezetkímélő energiák felé fordultunk. Miskolc élenjáró lett a megújuló energiák felhasználásában. Öröm számunkra, hogy ezekben a projektekben mellettünk állt az ÉMÁSZ – hangsúlyozta dr. Kriza Ákos.

Okos ajándék

Dr. Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára méltatta Miskolc és az ÉMÁSZ innovatív, környezettudatos fejlesztéseit.

„A kormány elkötelezett az energiafogyasztók terheinek csökkentése mellett. Ebben viszont szolgáltatóknak is egyre nagyobb a szerepük akár a háztáji napelemes termelés lehetőségének biztosításával és az ilyen beruházások megkönnyítésével is. Az ELMŰ-ÉMÁSZ csoport ebben is élen jár.”

A beszédeket követően az ÉMÁSZ alaptevékenységeit és termékeit bemutató kiállítást volt megtekinthető, a Bartók Béla téren pedig egy új okos oszlopot avattak fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!