Helyi gazdaság

2013.06.14. 14:26

Fidesz: biztonságban vannak a fontos ügyek

Budapest, 2013. június 14., péntek (MTI) - A Fidesz szerint az elmúlt időszak adatai alapján arra lehet számítani, hogy rohamosabb tempóban növekszik a magyar gazdaság, így a társadalom számára fontos ügyek "biztonságban vannak".

Budapest, 2013. június 14., péntek (MTI) - A Fidesz szerint az elmúlt időszak adatai alapján arra lehet számítani, hogy rohamosabb tempóban növekszik a magyar gazdaság, így a társadalom számára fontos ügyek "biztonságban vannak".

Puskás Imre, a Fidesz országgyűlési képviselője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján a fontos ügyek közzé sorolta többek között az államadósság csökkentését, az államháztartási hiány szinten tartását, a foglalkozatás növelését.

Közölte, a magyar társadalom túl van 2002 és 2010 közötti nyolc szűk esztendőn, amikor ahhoz kellett hozzászokni, hogy lehangoló a magyar gazdaság helyzete, és európai uniós összehasonlításban általában a sereghajtók között voltunk.

Puskás Imre emlékeztetett arra, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint Magyarországon a gazdasági növekedés az első három hónapban 0,7 százalékkal nőtt.

Utalt arra, hogy 2009-ben a Bajnai-kormány idején hét százalékkal esett vissza a gazdaság, ezermilliárd forintos megszorítás volt, többek között az emberektől elvették a 13. havi illetményüket, a 13. havi nyugdíjat, csökkentették a gyes időtartamát.

Puskás Imre felhívta a figyelmet arra, hogy EU egészét nézve gazdasági visszaesés van, miközben Magyarországon növekedés. Az uniós tagállamok között a magyarországi növekedés a harmadik legjobb - fűzte hozzá.

A képviselő a kiskereskedelmi forgalom növekedését egyrészt a reáljövedelmek emelkedésével, a rezsicsökkentéssel, valamint az infláció 1,8 százalékos, történelmi mélyponton lévő szintjével magyarázta.

Kedvezőnek nevezte, hogy növekszik az ipari termelés volumene és teljesítménye.

Kitért arra, hogy 2010-hez képest közel 140 ezerrel többen dolgoznak ma, mint amikor a kabinet átvette a kormányzást.

Magyarország ebben is jobban teljesít, mint az európai uniós országok átlaga - vélekedett. Utalt arra, hogy 2010 májusa óta Magyarországon a munkanélküliségi ráta 0,8 százalékponttal csökkent, miközben az uniós átlag 1,3 százalékkal növekedett.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!