Helyi gazdaság

2013.05.13. 12:10

Csak a szlovákok fele tartaná meg eurót

Starovic Tibor, az MTI tudósítója jelenti: Pozsony, 2013. május 13., hétfő (MTI) - Csak a szlovákiai lakosság fele ragaszkodik ahhoz, hogy az országban továbbra is az euró maradjon a fizetőeszköz - közölte a NMS Market Research piackutató felmérésére hivatkozva a Sita szlovák hírügynökség hétfőn.

Starovic Tibor, az MTI tudósítója jelenti:

Pozsony, 2013. május 13., hétfő (MTI) - Csak a szlovákiai lakosság fele ragaszkodik ahhoz, hogy az országban továbbra is az euró maradjon a fizetőeszköz - közölte a NMS Market Research piackutató felmérésére hivatkozva a Sita szlovák hírügynökség hétfőn.

A márciusi felmérésben résztvevő szlovákiai lakosok 32 százaléka viszont jobban örülne, ha az ország visszatérne régi nemzeti valutájához, a koronához. A válaszadók tíz százaléka számára mindkét lehetőség megfelelő, vagyis mindegy, hogy a jövőben euróval vagy koronával fognak-e fizetni. Hasonló volt azok aránya is, akik nem tudtak választ adni.

A felmérés adatai szerint a korona visszatérésének ötletével szimpatizálók aránya a legfiatalabb korosztály esetében a legmagasabb: a 18 és 25 év közöttiek 48 százaléka válaszolt így. A korona ismételt bevezetése iránti hajlandóság a megkérdezettek korának emelkedésével folyamatos csökkenést mutatott.

Az euró szlovákiai bevezetését megelőző felmérésekben, 2008 végén az ország lakosságának mintegy 60 százaléka örült az eurónak és értékelte pozitív lépésnek bevezetését.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!