Helyi gazdaság

2013.02.07. 17:29

Az EP a belső piaci szabályozás terén is szorgalmazza fogyatékosok társadalmi befogadását

Brüsszel, 2013. február 7., csütörtök (MTI) - Az Európai Parlament (EP) csütörtöki strasbourgi plenáris ülésén nagy többséggel elfogadták Kósa Ádám fideszes EP-képviselő módosító javaslatait az egységes belső piacról szóló előterjesztés megszavazásakor. Ezeknek köszönhetően - írta közleményében Kósa Ádám - az elfogadott jelentés a belső piaci szabályozás területén is szorgalmazza a fogyatékos emberek társadalmi befogadását.

Brüsszel, 2013. február 7., csütörtök (MTI) - Az Európai Parlament (EP) csütörtöki strasbourgi plenáris ülésén nagy többséggel elfogadták Kósa Ádám fideszes EP-képviselő módosító javaslatait az egységes belső piacról szóló előterjesztés megszavazásakor. Ezeknek köszönhetően - írta közleményében Kósa Ádám - az elfogadott jelentés a belső piaci szabályozás területén is szorgalmazza a fogyatékos emberek társadalmi befogadását.A képviselők támogatták a határozottabb fellépést a fogyasztóvédelem, illetve a termék- és szolgáltatásfejlesztés területén. Ezen túlmenően azt is rögzítették, hogy a foglalkoztatás növelése és új fogyasztók megjelenése elképzelhetetlen a fogyatékossággal élő emberek nélkül.

A magyar EP-képviselő - az EP egyetlen siket képviselője, aki jelnyelven kommunikál politikustársaival - a zárószavazást követően hangsúlyozta: az előterjesztés annak a bizonyítéka, hogy a szemléletváltozás az EP-ben is megkezdődött, méghozzá az egyik legfontosabb területen, a belső piac vonatkozásában.

"Innentől fogva a fogyatékos emberek hozzáférése nem lehet elhanyagolható szempont" - állapította meg.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!