Helyi gazdaság

2012.09.06. 10:23

BÉT - Stagnálást várnak a magyar piacon az elemzők, délután EKB-döntés

Budapest, 2012. szeptember 6., csütörtök (MTI) - Az elemzők stagnálást várnak csütörtökön a Budapesti Értéktőzsdén, mert bár az Európai Központi Bank (EKB) kamatdöntése kapcsán kedvezőek a várakozások, az IMF követelései okozhatnak feszültséget a magyar piacon.

Budapest, 2012. szeptember 6., csütörtök (MTI) - Az elemzők stagnálást várnak csütörtökön a Budapesti Értéktőzsdén, mert bár az Európai Központi Bank (EKB) kamatdöntése kapcsán kedvezőek a várakozások, az IMF követelései okozhatnak feszültséget a magyar piacon.

Králik István, a KBC üzletkötője felemás napra számít a magyar piacon, mert bár a nemzetközi hangulat kedvezőnek mondható, az IMF/EU tárgyalásokkal kapcsolatos hírek feszültségforrást jelenthetnek a piacon. A szakértő kifejtette, hogy lapértesülések szerint a kormánypárti képviselők megismerték az IMF követeléseit, és ezek között több vitapont is lehet.

Kifejtette, ez, ha nem is feltétlenül csütörtökön, hanem majd ahogyan a kormány ezekkel kapcsolatban nyilatkozik, feszültségforrás lehet a piacon, és okozhat kisebb forintgyengülést vagy részvényesést.

Králik István hozzáfűzte: a nemzetközi piacok Mario Draghi, az Európai Központi Bank elnökének beszédét várják, amellyel kapcsolatban optimisták a várakozások.

A KBC üzletkötője a budapesti parketten összességében nem vár további emelkedést, inkább stagnálást vagy csökkenést valószínűsít.

A CIB Bank reggeli elemzésében kifejti: a nap fő eseménye az EKB kamatmeghatározó ülése lesz. Az ülés után elhangzottak alapvetően meghatározhatják a következő napok hangulatát, de az amerikai munkaerő-piaci adatok is a figyelem középpontjában lesznek - olvasható az elemzésben.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 82,32 pontos, 0,46 százalékos emelkedéssel, 17.839,19 ponton zárt szerdán.

A részvénypiac forgalma 8,2 milliárd forint volt, a vezető részvények árfolyama - az olajpapír kivételével - emelkedett az előző napi záráshoz képest.

A Mol 60 forinttal, 0,36 százalékkal 16.490 forintra csökkent, 1,1 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP részvények ára 51 forinttal, 1,38 százalékkal 3.750 forintra erősödött, forgalmuk 5,5 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,47 százalékkal 428 forintra nőtt, forgalma 258,6 millió forint volt.

A Richter papírok árfolyama 110 forinttal, 0,28 százalékkal 39.800 forintra emelkedett, a részvények forgalma 1,1 milliárd forintot ért el.

A másik gyógyszeripari részvény, az Egis 44,1 millió forintos forgalom mellett 245 forinttal, 1,48 százalékkal 16.800 forintra emelkedett.

A BUMIX 1.045,79 ponton zárt szerdán, ez 9,66 pontos, 0,93 százalékos növekedés a keddi záráshoz viszonyítva.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!