Helyi gazdaság

2012.08.27. 17:04

NGM: több ezer könyvelőt törölhetnek a nyilvántartásból

Budapest, 2012. augusztus 27., hétfő (MTI) - Közel 10 ezer olyan könyvelőt keres meg levélben a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), akikről nem állapítható meg egyértelműen, hogy rész vettek-e a kötelező továbbképzésen. Akik ezt nem tudják bizonyítani azokat a tárca törli a nyilvántartásból - mondta Balog Ádám, a tárca adóügyekért felelős helyettes államtitkára a szak-ma.hu honlapnak adott interjúban.

Budapest, 2012. augusztus 27., hétfő (MTI) - Közel 10 ezer olyan könyvelőt keres meg levélben a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), akikről nem állapítható meg egyértelműen, hogy rész vettek-e a kötelező továbbképzésen. Akik ezt nem tudják bizonyítani azokat a tárca törli a nyilvántartásból - mondta Balog Ádám, a tárca adóügyekért felelős helyettes államtitkára a szak-ma.hu honlapnak adott interjúban.A számviteli törvény előírja, hogy minden könyvviteli szolgáltatónak kötelezően részt kell vennie továbbképzésen. Ez jelenleg 63 ezer regisztrált könyvelőt érint. A tanfolyamot tartó szervezet a részvételről értesíti az NGM-et, és igazolást ad a részvevőnek is. A most felszólítottak múlt évi továbbképzését a tárca nem tudta egyértelműen megállapítani.

Az érintettek 30 napon belül igazolhatják a részvételt. Ha ezt elmulasztják, akkor az NGM kötelessége, hogy a nyilvántartásból törölje őket - mondta a helyettes államtitkár.

Az adótanácsadóknál más a helyzet, nekik 5 év alatt kell 100 továbbképzési kreditpontot igazolniuk. Miután a kötelezés 2008 augusztusában indult, nekik 2013 augusztusáig kell összegyűjteniük a további működéshez szükséges pontokat.

- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában