boon.hu video

2023.12.05. 16:02

Különleges meglepetés a gyermekegészségügyi központban

A Velkey László Gyermekegészségügyi Központban ápolt gyermekekhez is megérkezett a Mikulás.

Tiszlavicz Luca

Megérkezett a Mikulás a Gyek kisbetegeihez

Fotó: Bujdos Tibor

A Supersum Közhasznú Alapítvány a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal együttműködve idén is meglepetéssel készült a Velkey László Gyermekegészségügyi Központban ápolt gyermekek részére. Mikulás-napi ünnepséget szerveztek csomagokkal, valamint játékokkal is kedveskedtek a kis pácienseknek. Az alapítvány kezdeményezése második alkalommal valósulhatott meg az intézményben.

Varázslatos hetek

,,Nagy öröm a számunkra is, hogy közvetíthetjük az adományokat a gyermekek számára.” – mondta el dr. Sólyom Enikő vezető főorvos. ,,Ez egy varázslatos négy hét, amióta gyerekgyógyászként itt vagyok már, több mint 5 évtizede. Ez mindig egy különleges időszak, mert ilyenkor másképp gyógyítunk. Valahogy az adakozás, ez a sok adakozó, aki örömet okoz a gyerekeknek, jótékony hatással is vannak rájuk. Ilyenkor csendesebb a ház, kedvesebbek vagyunk, jobban odafigyelünk egymásra.” 

Kiemelte, rengetegen adományoznak ebben az időszakban a gyerekeknek, sok ajándékuk van, így azok a betegek, aki rövid ideig tartózkodnak náluk is kapnak meglepetést ilyenkor. Jó hangulatot teremt a központban az ünneplés, látszik a gyerekeken is, hogy mennyire örülnek és várják ezt – tette hozzá.

Egész évben készülnek rá

Karcsi bácsi és Krampi szórakoztatta a gyerekeket műsorral, majd a Mikulás is megérkezett hozzájuk és megajándékozta őket.

Bernasconi-Bús Katalin a Supersum Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnök elmondta, egész évben a decembert, a mikulást, a karácsonyt várják. Már augusztusban elkezdődnek az előkészületek, a munka, hiszen számos feladatot el kell intézni ahhoz, hogy eljussanak idáig. Örülnek annak, hogy idén is sok ajándékot össze tudtak gyűjteni így az édesség mellé játékot is adományoztak a gyermekeknek. 

Hozzátette, nagyon sok önkéntes segít a számukra, idén pedig a mikulás segítő manói a Zrínyi Ilona Gimnázium drámaszakos diákjai, valamint a Fazekas Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendékei voltak.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában