Megható

2023.11.16. 13:41

Így örült a menhelyen élő Rubel kutyus, amikor a „farkasember” örökbe fogadta – fotók, videó

Horkai Zoltán, a híres állatkoordinátor fogadta örökbe az egy éves újfundlandi kutyust Miskolcon.

Ujlaki Attila

Fotó: Ádám János

Örökbe fogadták Rubelt, az egy éves újfundlandi kutyust, aki a Miskolci Állategészségügyi telep lakója volt csütörtökig. Az örökbefogadó gazdi Horkai Zoltán lett, aki állatkoordinátorként dolgozik. Szerkesztőségünk munkatársai ott voltak a megható örökbefogadás pillanatában, ahol a kutyus már az első perctől kezdve az új gazdija társaságának örült. 

Horkai Zoltán a boon.hu-nak azt mondta, hogy amint meglátta a telep közösségioldalán az örökbefogadható kutyust, egyből tudta, hogy neki ez a kutya kell, mert gyermekkora óta vágyik egy újfundlandira. „Láttuk, hogy sokan jelentkeztek, így nagyon örülök, hogy én lehetek a szerencsés örökbefogadó” – mondta. Rámutatott: sok állattal dolgozik együtt, különböző filmeket forgatnak és bemutatókat rendeznek. „Eddig nyolc befogadott kutyánk van, de ebből a fajtából nem volt még sosem és venni sem akartam, mert sokan megveszik a kutyát, hazaviszik aztán megunják és egy ilyen helyen köt ki” – mutatott rá. 

Azt is megosztotta velünk, hogy a kutyus sok állattal lesz együtt a jövőben és reméli, hogy harmonikus kapcsolat tud majd kialakulni közöttük. „Egy nagy birtokunk van, benti és kinti kutyus is lesz egyaránt, így remélhetőleg nagyon jól fogja érezni magát nálunk” – hangsúlyozta. Horkai Zoltán arról is beszélt, hogy az országban a kutyatenyésztők mellett egyre több, úgynevezett szaporító tűnik fel, amit óriási problémának tart.

 

Horkai Zoltán, a Horkai Animal Training Centernek a vezetője, 65 filmben működött közre állatkoordinátorként. Először farkasokat szelídített, mostanra a légytől kezdve a vadállatokon át a borzig mindenféle állattal forgatott, sőt 2015-ben a Discovery csatorna róla is filmet forgatott Zoltán, the wolfman (Zoltán, a farkasember) címmel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában