Rekordfogás?

2023.09.10. 10:00

Akkora volt a Tokajnál kifogott harcsa, hogy terepjárót kellett hívni elszállítani

Két és fél méteres volt és 120 kilós, sajnos, nem hitelesítették a horgászok.

T. Gergő és a kapitális harcsa

Forrás: T. Gergő, Pecaverzum

Valószínű, országos rekord lett volna az a harcsa, amit március végén fogtak ki a Bodrogból, a Tisza-torkolattól mintegy kettő kilométerre, Tokaj környékén. 

T. Gergő és apósa büszkélkedhetnek a hatalmas példánnyal, amelynek a férfi elmondása szerint akkora volt a szája, hogy egy focilabda gond nélkül bezuhant volna rajta a gyomrába. A nyúzást követő feldolgozás során elő is került belőle három darab jókora dévér. Összesen mintegy 80 kiló filét kaptak. Jutott a családtagoknak, barátoknak is. 

2023. március 27-én történt a dolog. Utána nagyon sokáig nem számolt be a fogásról a közeli barátain kívül T. Gergő, de aztán unszolásra mégis megtette, számol be a történtekről a Pecaverzum. A cikkből kiderült, Gergő egyáltalán nem számít nagy harcsavadásznak, inkább a békés halakat kergeti, legfőképp amurokat, pontyokat.

Apósával horgászott, amikor horgukra akadt a nagy hal. A horgászportál részletesen beszámol a történtekről, mi most csak röviden: gigászi, három és fél órás harc után sikerült kihúzni a halat. 

Nem fért a Suzukiba

Amikor megláttuk, hogy a hatméteres csónaknak majdnem a fele volt, mindketten lesápadtunk

 – folytatta a történetet Gergő. „Lefagytunk, azt sem tudtuk, hogy mi van”. Bár a horgászok a  C&R horgászat elvét követi (catch and release, megfogni és visszaengedni) elvét követik, de telefonon az a tanács érkezett, hogy inkább ne engedjék vissza, mert egy ekkora példány nagyon sok halat fogyaszt, és még a nagyobb pontyokat is megtámadja. 

„Én visszaengedtem volna, de meg sem bírtuk emelni, vissza sem tudtuk volna dobni a csónakból” – mondta Gergő.

Mire a partra értek, már 23 óra tájékán jártunk, fújt a szél, és akkor szembesültek azzal, hogy a Suzuki, amivel érkeztek, nem lesz megfelelő a harcsa elszállítására, így hívni kellett egy terepjárót. A visszaengedés már szóba sem jöhetett, a horgászok szerint nem élte volna túl a megpróbáltatásokat az öreg harcsa, amelynek a teljes hossza (nem orrcsúcstól faroktőig) 256 centiméternek bizonyult. Megmérni nem tudták, de úgy 120 kilós lehetett, ami - az eddigi rekord 113 kilós - lehet, új rekord is lehetett volna, ha hitelesítik. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában