Gumikoptatás

2023.06.06. 14:48

Autóverseny a reptéren

Ifjabb Nagy Lajos győzött Tóth József Yondi és Gyurkó Tibor előtt a KZ Invest Kupa mezőkövesdi állomásán.

PN

Forrás: Mezőkövesd.hu

Az autóverseny-sorozat harmadik fordulóját rendezték meg a mezőkövesdi repülőtéren június 4-én. Az első két fordulóban Kabán és Nyíregyházán állt rajthoz a mezőny. Mezőkövesden a pálya egy 7,5 km hosszú szakaszból állt, amit egy 2,5 km-es közúti szakasz kötött össze a szervizparkkal, tudtuk meg Soós Szabolcs szervezőtől. Kiemelte, a pálya lendületes, technikás, ugyanakkor biztonságos, reményét fejezte ki, hogy mindenki sikerrel teljesíti a versenyt.

– A verseny négy futamból áll, ami azt jelenti, hogy versenyzőként összesen 28 km-t kell teljesíteni, ennyi a megméretés össztávja. A mezőkövesdi repülőtér egy fantasztikus helyszín, itt egy nagyon tiszta, jól belátható szakaszt tudtunk kijelölni. A "talaj" jó minőségű beton, ez viszont nagyon koptatja a gumikat – emelte ki Soós Szabolcs. Hozzátette, összesen 8 kategóriában hirdettek győztest és kategóriánként az első három helyezettet jutalmazták. 

Forrás: Mezőkövesd.hu

Az abszolút kategóriát ifjabb Nagy Lajos nyerte meg, aki 15 perc 50 másodperc alatt teljesítette a távot. A második helyen Tóth József Yondi végzett 16 perc 32 másodperccel, míg a 3. helyet Gyurkó Tibor érdemelte ki 16 perc 33 másodperces idővel. A kupán mintegy 90 versenyző indult, a verseny nézőbevételét a Remény a leukémiás gyermekekért alapítvány részére ajánlották fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában