Flashmob

2023.05.20. 17:07

Szegregátumokban is táncoltak Ózdon

Közel 15 000 önkéntes építi az idei évben a Szeretethidat Kárpát-medence szerte. Az elmúlt évhez hasonlón az idei évben is a háború sújtotta Ukrajnában lévő Kárpátaljáért tartják a megmozdulást.

BOON

Az idei évben 15. alkalommal valósul meg az ország egyik legnagyobb önkéntes akciója, mely során közel 15 000 önkéntes tesz aktívan környezetéért és közösségéért. Az elkövetkező két napban parkok, kertek, temetők újulnak meg. A másik jellemző segítő tevékenység az idősek, betegek vagy fogyatékkal élők felé történő odafordulás: zenés-verses műsorokkal vagy saját készítésű süteményekkel is megörvendeztették már az önkéntesek az évek során a környezetükben élőket.

Hidat építenek

Ózdon egy formabontó flash mobbal készültek a Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársai és az önkéntesei. A performansz során Michael Jackson – Heal the World című dalára táncoltak Ózd négy helyszínén, köztük szegregátumokban is. A céljuk az volt, hogy az iskolák és az önkormányzat bevonásával megmutassák, hogy mindenki a társadalom része, a cselekvő szeretet által felépített Szeretethíddal pedig láthatóvá is tették ezt.

„A Magyar Református Szeretetszolgálat hosszú ideje segíti az ózdi és környékbeli rászoruló embereket. Célunk, hogy a hagyományos segélyezés mellett elősegítsük a felzárkózást, a fiatalok fejlődését, így a társadalom peremére szorult emberek ismét aktív tagjai lehetnek a közösségnek. Hétköznapi munkánk során is törekszünk arra, hogy hidakat építsünk, a mai esemény során pedig láthatóvá is tettük az összefogást.” - mondta el Bakos Zsuzsanna, a Magyar Református Szeretetszolgálat ózdi irodájának vezetője.

Háromszázan csatlakoztak

A szombati produkciókba közel 300 ember csatlakozott be. A helyi megmozduláson kívül a napi szinten a város életének része a Magyar Református Szeretetszolgálat. Minden héten közel 60 ember heti megélhetését támogatják, 2019 óta pedig 120 szegregátumban élő fiatal felzárkózását segítik digitális oktató programokkal, pályaorientációs tanácsadással és kísérés metódussal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában