Fellépnek

2023.05.04. 16:10

Flashmob az utcán és Premier Gála a miskolci Művészetek Házában (videóval)

A tánc- és a zeneművészet tanszakokon tanuló diákok mutatkoznak be egyszerre a villámcsődületben.

A tavalyi gálán

Fotó: Takács Tamás

A Premier Alapfokú Művészeti Iskola minden évben nagyszabású gálaműsorral mutatja be egész éves munkáját a miskolci Művészetek Házában.

- Gálánk alaptémáját már a tanév elején meghatározzuk, amit egy olyan összművészeti előadásban dolgozunk ki, amelyben minden művészeti ág – a tánc-, a zene- és a képzőművészet, valamint a színművészet – egyszerre mutatkozik be. Az idei,  május 27-i rendezvényünk az Elveszett balettcipő címet viseli, mely egy hollywoodi filmstúdióban játszódik – mondta el Szabó Zsófia igazgató.

Friss, fiatalos

- A május 11-i flashmobunk gálánk beharangozó produkciója. A flashmob, mint megjelenési forma pontosan azt képviseli, ami iskolánk lényege, azaz friss, fiatalos, meghökkentő, gyors és összeszedett. Célunk, hogy minél többen megismerjék a munkánkat, hiszen az alapfokú művészetoktatás intézményként a művészet világát mutatjuk be a gyerekeknek. A tanítás során az ilyen fellépések, bemutatkozások egyrészt sikerélményt biztosítanak a gyerekek számára, emellett pedig a munkánk legjobb részét képezik. Az ilyen események során szerzett élmények egy életre elkísérik a gyerekeket és minket is. Ezt az érzést szeretnénk most megosztani a Miskolcon élőkkel is – hangsúlyozta az igazgató. – Egyelőre nem szeretnénk túl sok részletet elárulni, hiszen fontos, hogy a meglepetés ereje ne vesszen el, de annyit elmondhatunk, hogy ez alkalommal a tánc- és a zeneművészet tanszakokon tanuló diákjaink mutatkoznak be egyszerre. Ezen belül is a fúvós és ütős hangszereken tanulók, illetve a Miskolci Majorett premieres tagjai. A fellépő zenekar több telephely összefogásának eredményeként jött létre, akik a közös próbák alkalmával egy telephelyen gyakoroltak. Érkeznek diákok a Miskolci Szabó Lőrinc Általános Iskolából, a Miskolci Szilágyi Dezső Általános Iskola Görömbölyi Tagiskolájából, a Mályi Móra Ferenc Általános Iskolából és a Miskolci Kulturális Központ Ifjúsági Házból (Ifiházból). Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a Mályi iskola vezetőségének azért, hogy helyet biztosított a próbák megtartására. Nagyon örülünk a lehetőségnek, hogy Miskolc Város napján felléphetünk a miskolci közönség előtt, és négy telephely közös produkciójával - 38 tanulóval, valamint 9 tanárral - szórakoztathatjuk az érdeklődőket. Az ide tanévet a PremierPopsuli Tóvíziójával zárjuk  június 17-én, amelyet idén első alkalommal egy fesztivál formájában rendezünk a Muhi tavon, a RealXtreme Víziparadicsomban – tájékoztatott Szabó Zsófia.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

A május 11-i flashmob helyszínek

- 13.30 Hősök tere

- 14.30 Centrum

- 15.30 Szinva terasz

- 16.30 Városháztér (Virágóra)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában