Havazott

2023.03.15. 17:33

Március 15-én szánkózni Bánkúton? És van ilyen!

Személygépkocsival biztonságosan megközelíthető a helyszín – tudtuk meg.

Detzky Anna

Legutóbb január végén esett annyi hó, hogy sportolni is lehetett Bánkúton.

Fotó: Ádám János

Szerda délelőtt tette közzé a közösségi oldalán a Fehér Sas Panzió és Étterem, hogy Bánkúton fehérbe öltöztek a hegy lejtői a nemzeti ünnep tiszteletére. Megtudtuk, hogy délutánra 6-8 centiméteres hótakaró alakult ki, amelyen néhányan szánkóztak is, de ez nem valószínű, hogy napokig megmarad. A sípályák azonban nem üzemelnek.

A Fehér Sas webkamerájának képe, március 15-én délután
A Fehér Sas webkamerájának képe, március 15-én délután

„Webkameránkon látható, hogy a fákon megmaradt a hó. Jelenleg 0, -1 Celsius fok körül lehet. Bár kicsit vizesebb a hó, mint a nagy hidegben volt, de összefüggő hóréteg alakult ki. Autóval egészen a panzióig biztonságosan föl lehet jönni és viharos szél sem alakult ki. Bár az időjárás lehetővé tette volna, de mivel hét közepére esett március 15., szállóvendégünk nem volt. Viszont többen döntöttek a kirándulás, vagy a séta mellett, így sokan étkeztek ma hozzánk” – mondta el érdeklődésünkre Ráczné Szaniszló Krisztina, a Fehér Sas Panzió és Étterem recepciósa.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában