Nem babonásak

2023.01.13. 19:00

Olvasóink nagyobb része nem fél a péntek 13-tól!

Szavazásunkon a válaszadók több mint fele nyilatkozott így.

ÉM

Fotó: Fehér Gábor

Január 13-a éppen péntekre esett, így az év első 13.-ája elég szerencsétlenül indult. Már annak, aki babonás és hisz abban, hogy ha péntek 13-ra esik, akkor az nagyon szerencsétlen együttállás. A babona a legjobban a 20. században terjedt el, amikor a sajtó és a szórakoztatóipar is elkezdte híresztelni az ezzel kapcsolatos balszerencsemítoszt. Kihasználták az ebben rejlő lehetőségeket, akár a figyelemfelhívás, akár a szenzációkeltés, vagy akár a szórakoztatás céljából. Péntek 13 így egyre gyakrabban jelent meg újságok címlapján, könyvek címeként, később pedig filmek és sorozatok történetének szerves részeként.

Sokan tartanak a péntek 13-tól, és ezen a napon inkább szabadságot vesznek ki és úgy alakítják a napjukat, hogy ne kelljen sehová sem kimozdulni, tartva attól, hogy valami baj, szerencsétlenség éri őket. Kíváncsiak voltunk ezzel kapcsolatban olvasóink véleményére is, így szavazást indítottunk a hét elején azt kérdezve: Ön tart a péntek 13-tól?

Olvasóink szép számmal adták le voksukat a három lehetséges válaszra. 14 százalék jelölte meg azt, hogy babonás ugyan, de nem tart a péntek 13-tól. A válaszadók 18 százaléka válaszolta azt, hogy tart tőle, igyekszik ilyenkor vigyázni magára. Míg olvasóink több, mint a fele, egészen pontosan 58 százalék jelezte, hogy teljesen hidegen hagyja a péntek 13.

Ön tart a péntek 13-tól?

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában