Megható

2022.12.16. 19:30

Teljesültek a karácsonyi álmok - fotókkal

Van olyan gyermek, akinek az lesz az egyetlen ajándéka, amit a Jabil egyik munkatársa adott neki.

Hegyi Erika

Fotó: Bujdos Tibor

Az „Álmok karácsonyára” voltunk hivatalosak pénteken, a tiszaújvárosi Jabil Circuit Magyarország Kft. éttermébe. Amikor odaértünk, már kitűnő volt a hangulat, 63 gyermek játszott felszabadultan a műsorvezetővel. Akkor volt csak nagy a boldogság, amikor a Mikulás is megérkezett, de az ajándékokra még várni kellett. A vendéglátás és a kézműves foglalkozás alatt Szabó Mátét, a cég kommunikációs vezetőjét kérdeztük a rendezvényről.

Mint mondta, ez már a hetedik év, amikor a Jabil munkatársai megszervezik az „Álmok karácsonyát”. A cég kollégáinak alapelve, hogy megpróbálnak visszaadni annak a közösségnek, amelyben élnek, ahol dolgoznak. Ezt bizonyítja, hogy a vállalat nagyon sok jótékonysági akcióban vesz részt, számos sporteseményt, közösségi rendezvényt támogat.

– Ez a mostani azért különleges és egyedülálló, mert a Magyar Vöröskereszttel minden évben felkutatjuk azokat a rászoruló családokat, amelyek önhibájukon kívül kerültek nehéz helyzetbe. A gyerekek megírják vagy lerajzolják a kívánságaikat. Mi ezeket megkapjuk, készítünk egy listát, és a kollégák saját pénzükből vásárolják meg az ajándékot. Ettől olyan különleges az „Álmok karácsonya”. Idén 63 tiszaújvárosi és a környékbeli falvakban élő gyermeknek teljesítjük az álmát, közöttük van 3 éves, de 14 éves is. Szívszorító volt olvasni és látni, hogy mire vágynak. Volt, aki meleg cipőt, színes ceruzát vagy tolltartót kért. Sok gyereknek az lesz az egyetlen karácsonyi ajándéka, amit tőlünk kap. Méghozzá minden gyereknek az a kolléga adja át, aki teljesítette a kívánságát – hívta fel a figyelmet a kommunikációs vezető.

Hozzátette: az „Álmok karácsonyán” a cég a tiszaújvárosi Éltes Mátyás Tagiskolát is támogatja, ahol sajátos nevelési igényű gyerekeket nevelnek. Az intézményt a cég fejlesztő eszközökkel segíti, amelyekkel hatékonyabbá tehetik a pedagógusok az oktatást. Ezeket szintén a Jabil kollégái vásárolták meg. Mindemellett a tiszaújvárosi Tündérkert Óvodának gyűjtöttek adományokat a munkatársak.

Megindító kívánságok

– A cég kérésére az idén is felkerestük a mélyszegénységben élő gyerekeket – idézte fel az előzményeket Fajt Renáta, a Magyar Vöröskereszt területi képviselője. – A családokkal felvettük a kapcsolatot, és kértük, hogy a kicsik rajzolják le kívánságukat a Jézuskának. Ők valóban a legszegényebb családokban nevelkednek. Ezt az is bizonyítja, hogy olyasmit kértek karácsonyra, ami más gyerekeknek teljesen hétköznapi és természetes. Megindítóak voltak ezek a kívánságok – fogalmazott a területi képviselő.

Odabent a nagy teremben közben már egyre vidámabb lett a hangulat. Részletek szólaltak meg egy-egy meséből, és a gyerekeknek ki kellett találniuk, hogy melyikből. Aki a leghamarabb mondta meg a mese címét, ajándékot kapott, méghozzá egy angyalkától. Nem volt könnyű feladat, de végül a kis vendégek mindegyiket megfejtették. Aztán még érdekesebb játék következett. Egy papírlapon kellett táncolniuk a kicsiknek úgy, hogy az lehetőleg ne szakadjon el.

Azonban volt, aki a nyugalmasabb foglalkozásokat kedvelte. Rebecsák Máté Milán például, aki békésen festegetett egy asztalnál.

– Nagyon várom a karácsonyt, nagyon szeretem ezt az ünnepet – árulta el. – Izgulok, mert legot kértem, és úgy gondolom, hogy megkapom. Szerintem megérdemlem, mert jó gyerek vagyok. Jól tanulok az iskolában, és anyának segítek mindenben, például tésztát törni. Nagyon jó ez a délután, de mikor kapjuk már meg az ajándékot? Úgy izgulok! – tette hozzá tele izgalommal Máté.

Nem kellett sokáig várnia, hiszen az „Álmok karácsonyán” minden meghívott gyermek kívánsága teljesült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában