Összefogtak

2022.11.26. 10:00

Nagy a közös tenni akarás a községért

Zajlott az élet, hiszen toboroztak és téliesítettek Bodrogkisfaludon.

SFL

Téliesítették a tájházat

Fotó: SFL

Augusztusban még csak tizenakárhányan, elsősorban a fiatal korosztályhoz tartozók gondolkodtak azon, hogy egyesületi szinten kellene segíteni az önkormányzat munkáját, bár már korábban is sokat tettek településükért, annak csinosításáért, rendezvények sikeres lebonyolításáért.

Megalakult az egyesület

Balogh Sándor polgármester már akkoriban arról beszélt, hogy egyfajta csapatépítésről van szó, hiszen a fiatalok a nyáron kialakított sólyázó körüli területet vették védőszárnyaik alá, gondozzák azt, megtisztítják a Bodrog által odasodort uszadékoktól, egyéb szemetektől, de magukra vállalták Bodrogkisfalud valamennyi közösségi terének a karbantartását, egész évre szólóan. Szó tettet követett, egyesületet próbáltak alakítani „Mozdulj Kisfalud!” néven, így az önkormányzat segítése, maga a működés szervezettebbé, hivatalosabbá vált volna.

A civil szervezet azóta megalakult, bejegyzésre került, a feltételes mód okafogyottá vált.

- Az egyesület bemutatkozott az érdeklődőknek azzal a céllal, hogy új tagokat toborozzanak, ennek eredményeként most novemberben újabb negyven fő csatlakozott a csoporthoz, immár idősebb korosztályokból is. Vannak olyan tagok, akik már betöltötték hetvenedik életévüket – sorolja Balogh Sándor.

Több generáció közösen

– Az újnak számító szervezet felvette a kapcsolatot a régivel, a Bodrogkisfaludért Közhasznú Egyesülettel, hogy karöltve dolgozzanak a község felemelkedéséért, az idegenforgalom fellendítéséért. A fizikai munkák zömét a huszonévesek végzik, míg az idősebbek a gasztronómiában jeleskedhetnek különböző rendezvényeken, kulturális eseményeken, stb. Persze a vállalt feladatok között nem kell és nem is lehet éles határvonalat húzni. Egy példa erre, a csapat együtt rakta rendbe a temetőt, a fiatalok gaztalanítottak, az idősebbek gereblyéztek, vagy a tájházat illetően; az idősebbek kenyérlángost készítettek, amíg a fiatalok az udvart tisztították, egyszóval összedolgoztak. Ha már itt tartunk, sor került a tájház téliesítésére, azok a cserepes növények, amik az udvart díszítették, zárt helyre kerültek és minden olyan tárgy, ami fagyveszélynek van kitéve, szintén. Summázva azt gondolom, a kisfaludiak tényleg megmozdultak, nagy a tenni akarás a község jövőjét illetően – foglalta össze gondolatait Balogh Sándor polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában