Kánikula

2022.06.28. 07:00

Fokozottan figyeljünk a házi kedvencekre

A rosszul tartott házi kedvencek rövid időn belül hőgutát kaphatnak, mely hosszú távon pusztulásukhoz vezet.

ÉM

illusztráció / Shutterstock

Forró beton, kiszáradt vizestálka, rövid lánc és árnyékmentes hely, már ez is elég ahhoz, hogy a kutyatartás kapcsán baj történjen. 

A nappali 30 foknál magasabb csúcshőmérséklet idején a rosszul tartott házi kedvencek rövid időn belül hőgutát kaphatnak, mely hosszú távon pusztuláshoz vezet. A nyári meleg napokon a hosszabb ideig tartó sétáltatást érdemes kora reggel és késő délután megtartani. 

Égési sérülés is lehet 

A naptól felhevült aszfaltot is érdemes elkerülni, hiszen ott könnyen égési sérülés fenyegeti a sétáltatott kutya mancsát. Az állatokról való gondoskodás a gazdi feladata. 

A nagy nyári kánikulában az aggódó állatbarátok körében rendszeres téma a tűző napon kikötött, víz nélkül tartott állatok számára történő segítségkérés. 

A szakemberek szerint gyakran felejtenek kertben, udvaron egy-két napig (vagy tovább is) emberek házi kedvenceket. Van, hogy élelem, ivóvíz nélkül szenvednek az állatok. 

A kánikulában a kedvencek mellett a gazdasági célú háziállatokra is fokozottabban oda kell figyelni. Ne csak a saját állatainkat óvjuk, figyeljünk oda a szomszéd portán tartott állatokra is!
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában