Miskolc

2022.05.27. 13:00

Vajda-ősbemutató lesz a jótékonysági koncerten

A Magyar Klasszikus Zene Napja a kis betegek gyógyulását segíti.

Hegyi Erika

Forrás: MW

Fotó: Teknős Miklós

A Miskolci Szimfonikus Zenekar szeretné, ha minél többen részt vennének a május 30-ai hangversenyén. Ez a koncert ugyanis jótékonysági est lesz, ami a beteg gyermekeket támogatja. 

Mária-énekek plusz Kékszakállú 

Az együttes csatlakozott a Kocsis Zoltán emlékét ápoló kezdeményezéshez, így részt vesz A Magyar Klasszikus Zene Napja elnevezésű programsorozatban. A legendás karmester nyomdokaiba lépve, aki híres volt jótékonyságáról, a koncert teljes bevételét a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Gyermekrehabilitációs Osztályának ajánlják föl. 

A belépés díjtalan, a helyszínen adománydobozt helyeznek ki, amelybe tetszőleges összeget lehet bedobni. Adakozni természetesen nem kötelező. A doboz teljes tartalma a kis betegeket segíti majd. A kezdeményezéshez csatlakozott a Rotary Club Miskolci Angyalok csapata is! 

A koncertet megtiszteli jelenlétével Vajda János zeneszerző is. A hangversenyre a Miskolci Szimfonikus Zenekar internetes oldalán lehet regisztrálni. 

A jótékonysági koncert május 30-án este 7 órakor kezdődik a Művészetek Házában. Felcsendül Vajda János Mária-énekek című műve, ami ősbemutató lesz. Ezt követi Bartók Béla A kékszakállú herceg vára című operája. Közreműködik a Miskolci Szimfonikus Zenekar, ­Somogyi Anita, Szántó Andrea (Judit), Rácz István (Kékszakállú) és a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus. Karigazgatók: Molnár Éva és Kiss Boldizsár.

(A borítóképen: Rácz István lesz a Kékszakállú Bartók Béla operájában)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában