Program

2022.05.13. 18:00

Séták a helytörténet jegyében Tokajban

A hétköznapokban gyakorlatilag csak „használjuk” a településeinket, anélkül, hogy ismernénk rejtett vagy akár a szemünk előtt lévő értékeit.

Bacsó István

Forrás: tokajiseta.hu

Az előttünk álló hétvége egyik tokaji programja kuriózumlehetőséget kínál a bor városában. Egy – mint kiderült, egyszemélyes – vállalkozás sétát ajánl szombatra, ami helytörténeti „feltárásokat” kínál, és segít jobban megismerni a várost. A felhívás egy honlapra vezetett, ahol kiderült, hogy ezek a séták rendszeresek, sőt tematikusak, kívánság szerint akár „kincskeresős” csapatépítésre is alkalmasak.  

Van bőven látnivaló 

A sétákat és az idegenvezetést szervező Szegedi Márta elmondta, hogy az ötletet egy budapesti tematikus séta adta, annak hatására döntötte el még 2008-ban, hogy ezt saját városában, Tokajban is meg lehet csinálni, hiszen van bőven látnivaló, érdekesség, történelmi emlék és lehetőség különböző tematikák kialakítására, a „Rapid” programtól kezdve – ahol az érdeklődők megismerkedhetnek Tokaj nevezetesebb épületeivel, a város történetével és az ide kötődő történelmi személyekkel, miközben ízelítőt kapnak a város történetén keresztül a térség, Tokaj-Hegyalja történetéről is – a borkóstolós sétákon át a helyi görög hagyományok megismeréséig, hiszen egykor görög származású kereskedőcsaládok éltek itt és szállították messzi földekre a jóféle tokajit. Akik pedig még több izgalomra vágynak, kérhetnek kincskeresős-felfedezős túrát is, nem fognak csalódni.

(A borítóképen: Egy korábbi tematikus sétán Tokajban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában